4232

След изцепката на Мила Роберт: Ваня Щерева скочи! Ето какво решение взе... СНИМКА

"Не трябваше да хвърлям роклята, ако можех да върна времето назад, щях да я сгъна прилежно, искрено съжалявам"

 

"Предпочитам да не разпалвам лаенето срещу дъщеря ми Мила Роберт. Заради повдигнатото обвинение в прокуратурата срещу нея взехме решение да мълчим. Когато съдът се произнесе относно вината на детето ми, имам много какво да кажа по темата, но сега не е моментът." Това заяви писателката Ваня Щерева пред "България днес".

Ден след шествието на "София Прайд" в столицата ВМРО сезира прокуратурата заради участието на Мила Роберт на прайд концерта. Певицата се появи на сцената на площад "Батенберг", облечена в артистичен минижуп в цветовете на трибагреника, който съблече и хвърли на земята, и остана пред публиката със същия модел впита рокля, която вместо в бяло, зелено и червено бе обагрена в цветовете на ЛГБТИ флага.

Постъпката на Мила предизвика вълна от негативни коментари, заплахи и възмущение в социалните мрежи заради начина, по който певицата хвърля роклето с трибагреника на земята и поругава знамето на България.

"Не трябваше да хвърлям роклята, ако можех да върна времето назад, щях да я сгъна прилежно, искрено съжалявам", каза 27-годишната Роберт.

 

Showblitz

 

Междувременно представители на организацията "Куберовъ воинъ" също пуснаха клип в TikTok със заплахи, че ще подадат сигнал до прокуратурата за случилото се. Мнозина настояха дъщерята на Щерева да понесе отговорност по чл. 108, ал 2 от Наказателния кодекс Законът гласи, че за поругаване на националните символи е предвидено наказание до 2 години ефективен затвор и 3000 лв. глоба.

Модният гуру Любомир Стоиков обаче защити певицата с думите: "Лошо е това, което се е случило, добре е, че Мила се е извинила. Наказанията спрямо артисти, които изразяват себе си, не бива да са твърде тежки. За едно обаче съм категоричен, че има символи, с които не бива да се правят шеги или провокация", заяви той.

Шеф Петров пък гневно атакува младата певица за хвърлянето на сценичната рокля в цветовете на трибагреника, като засегна и майка й Ваня Щерева. Думите му обаче едва ли учудват някого, защото Щерева и Петров имат враждебна предистория от съвместното им участие във "ВИП брадър", пише show.blitz.bg.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?