49

Слави продаде имот за жълти стотинки, бизнес дама печели милиони от него

Родната къща на Слави Трифонов в плевенското село Тодорово, по-известно със старото си име Учиндол, ще бъде срутена до основи, съобщава “Уикенд”. За операцията вече са ангажирани няколко фадроми, чиято задача е буквално да не оставят камък върху камък от двуетажната постройка на ул. „Кирил и Методий“ 33, в която шоуменът е направил първите си стъпки.

Терасата, която гледа към улицата, и до днес e забележителност според хората в селото. По-възрастните си спомнят, че оттам Дългия изнасял пред свои връстници първите си импровизирани концерти. Скоро балкона няма да го има, а на мястото на разрушената сграда предстои да се появи фотоволтаична централа. Зад инвестицията от стотици хиляди левове за поставяне на слънчеви панели не стоят Слави или неговите роднини.

Проверка на “Уикенд” показва, че Дългия още през март тази година е успял да изтъргува родния си дом. Цената, срещу която Слави ce e разделил с родната си къща e едва няколко хиляди лева, буквално нищо за него. В кариерата си като тв водещ той е изкарал милиони левове.

Съседи на Дългия от село Тодорово разказват, че цената на запустялата двуетажна постройка няма как да е по-висока. След като бащата на Слави Тодор почина през 2017 г., къщата остава пуста. Майка му Здравка се премества в Плевен при сестра му. Оттогава в имота почти не е стъпвал човешки крак.

Веднъж прежалил родния си дом, за Слави Трифонов явно няма проблем да скъса окончателно с миналото си. Така в началото на март тази година къщата е продадена на плевенчанката Симона Горанова. Новата собственичка няма намерение да налива пари, за да възстанови съборетината.

Вместо това Симона вече e ангажирала тежка техника, която да бутне постройката и да извози строителните отпадъци на близкото сметище. Следва и операция по разчистване на огромния двор с площ 3,7 декара, върху който трябва да се разположат сльнчевите панели.

Според експерти инвестицията за тяхната покупка от близо половин милион лева бързо ще се изплати. Веднъж поставени и свързани към преносната мрежа, токът от фотоволтаиците излиза буквално без пари. При космическите цени на енергията през последните месеци централата ще си избие вложените средства само за 5-6 години, a самите слънчеви панели могат да работят около две десетилетия. Новата собственичка на руината Симона. Горанова вече е регистрирала и фирма, чрез която да осъществи проекта за слънчева централа.Очаква се помощ да ѝ окаже и известен бизнесмен, тъй като Горанова няма нужните пари. Все пак тя до момента обитава очукана панелка в краен плевенски квартал. За сметка на това пък има купен евтино огромен парцел близо да трафопост, който е напълно подходящ за централа. Така двамата съдружници бързо постигат договорка как да си разпределят участието в бъдещия проект.

Хора от селото разказват, че Симона и нейният партньор изчаквали да стане пролет, за да вкарат фадромите в бившия дом на Слави Трифонов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
11 коментара
Мъдьо Мъдев

Мъдьо Мъдев

04.01.2023 | 08:31

Голямо писане на ала балистики.Който е собственик може каквото иска да прави.

Отговори
0 1
Плевналия

Плевналия

03.01.2023 | 08:39

Селото никога не се е казвало Учиндол, така му казват на шега – поредната простотия на дългия, ама който го е написал тук, като сериозна новина, е още по-прост!

Отговори
8 2
Georgi

Georgi

02.01.2023 | 23:05

Преди 25г. Живях на 50м. От тази къща...

Отговори
6 0
Вики

Вики

02.01.2023 | 14:10

Не виждам къщата, която сте показали на снимката да е съборетина.

Отговори
20 1
Kiro

Kiro

02.01.2023 | 11:16

Пълна глупост е тази новина ,това не е вярно

Отговори
7 3
Лора бурията

Лора бурията

02.01.2023 | 11:03

Имот на село, не се продава, дори и да няма, веце, жалко за хубавия имот....!

Отговори
18 3
Сани

Сани

02.01.2023 | 10:55

Как ги е изкарал парите по лесен начин,така ги е дал. Иначе тоя до които се "лепне" гибел го чака. Не са били един и двама. Същият е и Стоичков.

Отговори
6 8
Богомолка

Богомолка

01.01.2023 | 17:02

Аз пък мислих , че ще бъде музей на простотията наречена чалгия . За бъдещите деца да видят ,от къде е тръгнала простотията по телевизията .

Отговори
52 17
Хеви Метъл

Хеви Метъл

01.01.2023 | 17:00

Искам всички чалготеки в България да бъдат бутнати заедно с чалгарите вътре . И да се забрави за тази просташка музика .

Отговори
63 17
Анти чалгар

Анти чалгар

01.01.2023 | 16:21

Трябваше да я направят музей на чалгията и простотията която разнася тоя . Трябва бъдещите поколения да видят от къде е тръгнала чалгията и къде ще бъде погребана завинаги.

Отговори
52 21

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?