46

Скри им шапката в bTV! Строга водеща показа дивата си страна СНИМКИ

Студиото на „Тази сутрин“ в петък се потопи в горещите ритми на салсата.

Инструкторите Илия Илиев и Ели Манолова от Paletro Dance Spot показаха красивите стъпки на латиноамериканския танц и покачиха и настроението на водещите, които бяха увлечени в тях.

Водещата на bTV Мария Ванкова сподели, че в ученическите си години се е занимавала с модерен балет, но обожава салсата, като има и малък любителски опит с нея.

„Салса, бачата, кизомба – всички тези социални танци стават все по-популярни. Това е така и в Източна Европа, и в България, така че се радваме на интерес – в школите и по заведенията“, коментира Илия.

Той и Ели споделиха, че вече повече от десетилетие за занимават със салса и отдадено се стараят да дават повече на танца от себе си.

Двамата инструктори показаха първите стъпки за начинаещите в салсата, в които взеха участие Мария Ванкова, Калоян Кюркчиев от спортната редакция на bTV и продуцентът и водещ Росен Цветков.

След това последваха танци по двойки, в които бяха включени и завъртания.

„Тези танци са социални и при тях има базови елементи, чрез които се правят много сложни комбинации. Винаги обаче в основата е едно и също, което позволява непознати хора, които танцуват салса, от двата края на света, да се срещнат една вечер и да танцуват така, все едно цял живот са танцували заедно", коментира инструктурът Илия Илиев.

Водещият на времето Борислав Лазаров наблюдава танците на колегите си и се пошегува, че е майстор на „салсата“ – испанската дума за сос.

„Приготвя се обикновено с пюрирани домати, задължително има пикантна нотка – в зависимост от това дали човек обича по-люто, или не. Моята любима е тази, за която не е необходимо допълнителна топлинна обработка – нарича се „пико де гайо“, приготвя се със зелени или с червени чушки, домати, кориандър – аз предпочитам магданоз. Върви с всякакви неща – особено с тортила чипс“, коментира Борислав Лазаров.

Мария Ванкова пожела да ѝ покажат и по-сложните стъпки, а Калоян Кюркчиев определи салсата като интересен танц и допълни, че може и да се запише за по-сериозно обучение, пише show.blitz.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
За Босфор тв

За Босфор тв

12.08.2023 | 17:19

Върви по точно кючек , маанета и гюбеци.

Отговори
1 0
сър Стенли Ройз - бащата на грубия с е к с от Кючук Париж

сър Стенли Ройз - бащата на грубия с е к с от Кючук Париж

12.08.2023 | 17:07

Салса инструкторката Елито, бих го изклатил, като гладен циганин джанка от „Шекер Махала“ с чувство и страст!

Отговори
1 0
Бляяяяякккк

Бляяяяякккк

12.08.2023 | 16:43

Пък и глупост една безсмислица сте написали.

Отговори
1 1

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?