Следвайте ни

Скръбна вест! Почина най-близкият човек на Баба Ванга

viber icon

Витка - жената която делеше с петричката пророчица Ванга една стая и живота си до последните дни на ясновидката, отиде при нея. Спътницата на Ванга почина преди дни на 92-годишна възраст след дълго боледуване. 

Витка Петревска е обикновена жена от петричкото село Първомай, когато Ванга праща хора да я заведат при нея. Тогава тя дори не подозира, че в продължение на много години ще бъде най-доверения човек на пророчицата. Първоначално сляпата ясновидка й дава дребни задачки като това да боядиса вълна. а след това я взема при себе си, да живеят заедно и да спят легло до легло в схлупената къщурка в двора на храма в  Рупите. А когато семейството на Витка иска да си я прибере в дома й в Първомай, Ванга отсича: "Витка си е за мене, вземете ли я, живи до Първомай няма да стигнете!"

 Дори след смъртта си пророчицата я закриля и предупреждава при важни житейски избори. Преди години Ванга се явява в съня на Витка и й дава знак да се оперира, въпреки неголемите надежди, които лекарите дават и й казва, че още й е рано да си отиде от този свят. И тя напълно се доверява на приятелката си. А сега двете най-близки жени се събраха отново.  На онзи свят. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай