Следвайте ни

Синът на Величко Родопски се венча за Мария и отлитат за Малдивите

viber icon

В църква „Св. Димитър“ в Стария град се венчаха днес  Мария и Мирослав, който е големият син на заместник - кмета по финанси в община Пловдив Величко Родопски. В момента Родопски изпълнява временно длъжността кмет, тъй като Здравко Димитров е в болничен.

Много гости дойдоха да поздравят щастливата двойка и техните родители в храма. На малката уличка на тепето не можеше да се разминеш от коли. Чудесна двойка, коментираха гостите, когато Мирослав, юрист по професия, въведе нежната си половинка Мария, бъдещ лекар. Облечена в стилна булченска рокля с воал и усмивка, момичето предизвика радушни усмивки  сред приятелите.

„Прелестна сте!“, похвали девойката отец Евгений, който посрещна влюбените още в двора. Грижовно попита дали момичето не е жадно и шаферките тутакси й подадоха вода. „Закусихте ли?“, пак попита свещеникът. „Нямаше време!“, засмя се Мария, развеселена от непринудената обстановка. 

В църквата вече ги чакаха родителите и близките. Величко Родопски беше облечен в официален костюм с  бяла риза и папионка, съпругата му Диляна – в небесно синя дълга рокля. На церемонията  беше и по-малкият син на Родопски - Никола, който е във втори курс и учи право.

Дълъг живот, любов и разбирателство пожела на младоженците отец Евгений, като ги благослови. Незабравимият празник продължава в шато „Вила Юстина“ с хубава музика, класни питиета и подбрани блюда.

Младоженците са заедно от доста години. Мирослав е направил предложението за брак на Мария преди година на романтично пътешествие в Париж. След сватбата съпрузите заминават на Малдивите за една седмица. 

Величко Родопски каза пред репортера на „Марица“, че пожелава на младите преди всичко здраве и любов. 

„Да се разбират, както ние се разбираме със съпругата ми. Заедно сме повече  от 20 години. Отгледахме синовете – добри момчета са и дано да имат късмет в живота,  да станат по-добри от нас.  А ние ще им помагаме колкото можем“, сподели заместник – кметът. 

А на въпрос дали би препоръчал на синовете да се занимават с политика, Родопски отвърна със смях: „Категорично  не!“. Вицеградоначалникът по финанси  казаоще, че парите не са най-важното в живота. „Важни са приятели, разбирателство, здраве“, подчерта пред репортера щастливият баща. 

Празнична обстановка цареше днес  и на главната улица "Съборна" в Стария град, особено пред църква "Св. св. Константин и Елена", където също имаше сватба след сватба.

Както писахме, Пловдив отбеляза днес пореден рекорд - 17 двойки сключиха граждански брак, отделно имаше сватби, за които по-рано е подписан брак.

Снимки от Иван Бенин и Борислав Чепишев 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?