1939

Сигурни признаци, че сте готови за нова връзка

Не винаги е лесно да определим кога е настъпил подходящият момент да започнем нова връзка и по различни причини можем да прибързаме с това решение, наранявайки себе си и другия човек, пише vesti.bg.

Ето защо искаме да споделим някои признаци, които да ви дадат насоки относно това дали сте готови да започнете нова връзка.

1. Вие сте преживели напълно предишната си връзка

Въпреки че мнозина се придържат към популярната поговорка „любов с любов се забравя“, това не е начинът да се процедира. От съществено значение е да преминете през процеса на раздяла, преживявайки тъгата, гнева и други негативни емоции, които я придружават.

Времето за това може да варира от няколко месеца до няколко години. Ще усетите, че е този период е приключил, когато вече не изпитвате мъка или отчаяние, когато мислите за бившия си партньор или за това, което сте преживели.

Когато тъгата вече не ви придружава и нямате желание да се върнете към старата връзка, ще знаете, че сте готови. 

2. Вие сте узрели и сте научили уроци

Много хора излизат от връзка и влизат в нова, но не след дълго разбират, че проблемите в нея са същите като в предишната. Това се случва, когато не си даваме време да обмислим това, което сме преживели и да се вгледаме в себе си.

Преди да започнете нова връзка, запитайте се какво се обърка в предишната. Тук не става въпрос за търсене на вина, а за това да осъзнаем отговорността, за да изградим нещо по-добро оттук нататък.

Не пропускайте тази стъпка. Качеството на следващите ви връзки ще зависи от заключенията, до които ще стигнете.

3. Приемате и се наслаждавате на самотата

Страхът от самотата е една от основните причини, които ни карат да започваме връзки , дори все още да не сме готови. Ето защо е много важно да отделим време, за да се погрижим за себе си и да изградим живот, който ни харесва и ни изпълва, без да е необходимо някой друг да идва и да го осмисля.

Когато се чувствате комфортно в самотата и когато сте си самодостатъчни, ще знаете, че сте готови да споделите щастието си с някой друг. Ако намирате за плашещо да сте сами, има опасност да се вкопчите в човек, който не е правилният за вас.

4. Излекувал си раните и страховете си

Раздялата включва не само преодоляване на отсъствието на другия човек, но и справяне с ефекта, който връзката и нейният край са имали върху вас. Възможно е вашето самочувствие да е накърнено, да се чувствате раними, недостатъчни или недостойни.

Може да сте развили определени страхове, като например тези от изневяра, малтретиране или отхвърляне в следващите връзки.

Вероятно е дори да сте станали привърженици на банални вярвания от типа „всички хора са неверни и лъжци“ или „любовта носи болка и страдание“ .

Целият този емоционален багаж ще бъде бреме при започване на нова здрава и удовлетворяваща връзка и може да доведе до самосаботаж.

5. Знаете какво искате

И накрая, преди да започнете нова връзка, уверете се, че знаете точно какво искате. Понякога несъзнателно сме склонни да търсим хора, които приличат на бившия ни партньор или напротив, които са пълна противоположност. 

В действителност трябва да отделим известно време, за да обмислим какви са нашите нужди и приоритети в една връзка - какво търсим и какво сме готови да предложим. Имайки това предвид, ще бъде много по-лесно за вас да направите вашите връзки проспериращи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?