Следвайте ни

Шоуто трябва да продължи: #LightTheSky срещу COVID-19

viber icon

Мощни лъчи ще огреят небето над Пловдив в знак на солидарност към хората на първа линия в битката с COVID-19, съобщиха за „Марица“ от Асоциацията на рентал компаниите в България.

Инициативата #LightTheSky ще подкрепи пациентите, лекуващи се от коронавирус, както и медиците, водещи борба със заразата.

Точно в 20 часа тази вечер осветителите ще изнесат прожекторите пред базите си и ще обагрят нощен Пловдив в разноцветни светлини. Шоуто ще се вихри в продължение на половин час – до 20:30 часа, на 3 места в града – в кв. „Кършияка“, на ул. „Елин Пелин“ и над Окръжна болница. 

„Да пуснем малко светлина в душите на хората – това е нашият принос в този труден за всички момент. Разполагаме с технически ресурс, ще бъде красиво. Очакваме, че пловдивчани ще снимат шоуто, а след това ще публикуват снимките във фейсбук с хаштаг #LightTheSky“, каза Милена Лазарова, председател на Асоциацията на рентал компаниите в България. 

Тя обясни, че в инициативата #LightTheSkу ще се включат също София, Бургас, Варна и Перник. По време на шоуто ще бъдат спазени всички указания за безопасност на здравните власти и противоепидемичните мерки.

„Обмисляме да предложим на Националния оперативен щаб помощ при сглобяването на легла за болни от коронавирус в лазаретите. Можем да го правим доста бързо, тъй като имаме опит в монтирането на сцени и видеостени“, посочи Лазарова.

По думите й шоуто е израз на признателност към към всички, които са ангажирани с борбата с вируса и са на първа линия по овладяването му – лекари, медицински сестри, фармацевти, лаборанти, санитари, полицейски служители, снабдители с основни стоки и услуги.

Сдружение „Асоциация на рентал компаниите в България“ обединява компании, специализирани в производството на филми и телевизионни предавания, звукозапис и издаване на музика, организиране на конгреси и изложения.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?