Шоубизнесът лудна по земеделието

Борис Дали си купи трактор за градината, Милко Калайджиев върти 3 дка бостан

Представителите на шоубизнеса в България може да вадят хубави пари с творческите си изяви, но отдавна знаят - по-добро от домашното няма. Певци, артисти и водещи се надпреварват да си мерят краставиците и доматите със снимки в социалните мрежи. За някои от тях обаче градинарството е не само като хоби, а сериозно бизнес начинание.

Доайен в тази посока е Милко Калайджиев. Още преди да превърне гласа си в капитал, бате Милко е подпомагал семейния бюджет с отглеждането на пъпеши и дини до родния Свиленград. И днес, макар и много популярен и със сериозни доходи, изпълнителят продължава да върти 3 декара бостан. "Чувал съм да казват за мен: "Що не си гледа пеенето, ами се занимава с бостани? Пеенето ми е кефът. А това, другото - работа", гордо признава Калайджиев.

Един от новите земеделци в бранша е Борис Дали. Той има голям двор в родния си Бобовдол и задължително отделя време, за да нагледа доматите и краставиците. Наскоро Борето си е купил и трактор от Сливен, за да може сам да оре градината. Освен зарзават Дали отглежда и овошки.


Фолк изпълнителят Константин е увлечен по градинарството. Певецът използва всяка свободна минута, за да се грижи за цветята, които сам посадил наскоро в двора си. „Ако не бях певец, щях да бъда градинар. Доставя ми изключително удоволствие да поливам тревата и розите пред вкъщи. Сам си ги избрах и посадих и сега им се радвам. Вече прекарвам свободното си време в грижи за градината“, заяви Коцето.

Огромни домати отглежда от години и актрисата Екатерина Евро. Най-добрата агрономка в гилдията у нас редовно качва снимки от реколтата си. Евро е истински маниак на тема здравословно хранене, като често влиза в ролята и на отличен кулинар. В двора на къщата си в Кокаляне актрисата отглежда картофи и моркови, които използва, за да прави свежи пюренца на внучка си Катерина.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?