71

Шок в "Стани богат"! Билалов остана без думи, изкушиха го с подкуп

Изключителни играчи шашнаха водещия на „Стани богат” Михаил Билалов. В един и същи епизод на предаването двама души стигнаха до 20 000 лв.

Стартът бе даден от библиотекарката Снежанка Маринова от Стара Загора, която ден по-рано впечатли всички с играта си. Тя с лекота стигна до 10 000 лв. В началото тя разказа, че е започнала работа в библиотеката в Града на липите през 1988 г., а преди това е завършила образованието си в Ленинград, носещ днес името Санкт Петербург.

Тя имаше втора сигурна сума от 5000 лева и трябваше да отговаря на въпрос за 20 000 лв. Той беше: „Каква религия е изповядвала румънската кралица Мария, чийто летен дворец се намира в Балчик?“ Възможните отговори бяха „Джайнизъм“, „Зороастроизъм“, „Бахайство“ и Сикхизъм“. Снежанка призна, че е ходила няколко пъти в Двореца и й е правило впечатление, че там има символи на няколко религии. Библиотекарката бе категорична, че ще рискува и ще играе. В един момент тя се насочи към Бахайство, доверявайки се на свои спомени, но изведнъж смени мнението си и избра Зороастризъм. Оказа се обаче, че верният отговор е именно Бахайство и тя си тръгна с 5000 лева.

По време на разсъжденията си тя се пошегува, че иска да рестартира жокерите си и дори предложи подкуп на Михаил Билалов, цитирайки детска песничка, че ще му даде цяло кралство в замяна. Той прие предложението с усмивка, а след края на играта й подари книгата на „Стани богат“.

След това на стола на богатството седна Григор Георгиев от Русе. Той е завършил военно училище, бил е локомотивен машинист, а към днешна дата ръководи фирма за производство на цветарници.

Мъжът стартира доста добре и отговори бързо на първите седем въпроса, без да ползва жокери. Участникът заключи следващата сума от 5000 лева като втора сигурна. Тук той трябваше да отговаря на следното: „Каква птица е изобразена на мозайката в предверието и на фасадата на Голямата епископска базилика в Пловдив?“ – „Орел“, Фазан“, „Паун“ или „Гълъб“. Тук Георгиев прецени, че има сред жокерите си приятел, който може да знае отговора. Това се оказа така, тъй като Пламен Златев от Варна му посочи Паун и той се оказа правилен.

На въпрос №12 за 20 000 лева: „В кой галактически свръхкуп се намират Млечният път и още близо 100 000 галактики?“ Участникът трябваше да избира между „Корона Бореалис“, „Ланиакея“, „Херкулес“ и „Хидра-Кентавър“. Производителят на цветарници реши, че ще рискува и се спря на последния отговор. За негово разочарование обаче правилният бе „Ланиакея“, и той остана с 5000 лева и емоциите от „Стани богат", пише standartnews.com

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Стани за смях

Стани за смях

25.02.2023 | 15:23

Така трябва да е името на предаването. Разиграваните суми са смешни и дори с "голямата" награда човек няма да стане богат. От друга страна най-често участниците нямат интелект и знания, а водещия е под всякаква критика - изобщо не е за това предаване.

Отговори
2 1

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?