Следвайте ни

Шок в двореца: Ковчегът на принцеса Даяна е ...

viber icon

Принцеса Даяна е една от най-влиятелните личности на съвремието ни, която остана в сърцата на милионите ѝ почитатели по цял свят. Независимо, че си отиде от този свят преди почти 24 години, непрекъснато изникват нови факти за живота на принцесата, които разбинват духовете.

През годините в международната преса се появяват снимки на гроба на принцесата на Уелс. Според мнозина той е... празен и направо зловещ и пренебрегван.

Как изглежда гробът ѝ след повече от две десетилетия?

Въпреки че животът на Даяна Спенсър в британския кралски двор беше кошмар, тя никога не съжаляваше за брака си с принц Чарлз, въпреки факта, че той редовно ѝ изневеряваше и я пренебрегваше от самото начало на връзката им.

Благодарение на връзката си с престолонаследника и „брака“ в семейство Уиндзор, тя стана не само принцеса на Уелс, но преди всичко майка. Уилям и Хари бяха целият свят за нея от първите дни на живота им.

Въпреки ограничителните правила в кралското семейство, тя им насажда ценности, които смята, че се спазват и за разлика от кралица Елизабет II Даяна води нормален, често безумен живот, който кралските особи никога не са преживявали ад портите на двореца.

За съжаление, личният ѝ живот, както тя самата каза, беше като лош сън. Провокирана от многобройни унижения, предателство и липса на обич от страна на съпруга си, след дълги години страдания, тя решава публично да говори за случващото се в живота им.

Беше обаче кратко, твърде кратко. Любимата от британците и целия свят лейди Ди загина трагично при автомобилна катастрофа в един от парижките тунели. Това се случи на 31 август 1997 г.

Къде е погребана „принцесата на народа“?

Първоначалното погребение на Даяна Спенсър трябваше да бъде на остров Алторп, разположен в имението на семейство Спенсър. Това е и мястото, където майката на Уилям и Хари прекарва детството си и където се крие от вниманието на медиите по време на скандалите около развода ѝ с принц Чарлз. Семейството на Даяна го избра мястото заради спокойствието и тишината, които майката на бъдещия крал никога не е изпитвала приживе.

Преди време, повече от 20 години след погребението на лейди Ди, в Daily Mail се появи информация, че ковчегът е... празен, а самата тя е погребана в Сейнт Мери в Оксфорд. Тази хипотеза изглежда доста правдоподобна, тъй като там е бил погребан бащата на херцогинята Едуард Спенсър.

Според съобщенията на британските медии по това време, погребението на Даяна е променено поради безопасността на тленните ѝ останки - роднините на лейди Ди се опасяват, че тялото може да бъде осквернено от посетителите на Алторп, които се стекоха да отдадат почит на любимата си принцеса.

Тази информация не е потвърдена нито от монархията, нито от семейство Спенсърс. От друга страна, остров Алторп все още е официалното място за последния дом на принцесата на Уелс.

Гробът на Даяна Спенсър е заобиколен от 36 дървета. Всяко от тях символизира годината, в която е живяла. Любимите цветя на херцогинята, незабравки, бели английски рози и лалета също растат наоколо. Този пейзаж изглежда най-красив през пролетта. За съжаление, последните снимки на това място са обезпокоителни и направо зловещи.

Гробницата, покрита с мъх, с несрязани клони, съвсем не изглежда така, като изглеждаше преди няколко години. Човек получава впечатлението ... за забравено от Бога място.

Дългогодишните фенове на принцеса Даяна вдигнаха тревога заради ставащото на гроба ѝ. Възмутени от гледката на мястото за поклонение, те започнаха да заливат социалните мрежи с коментари и въпроси относно грижите за такова важно място за кралското семейство. Когато темата попадна в британските медии, беше изпратено официално изявление до пресата.

То гласеше следното: „В парка има 14 паметни камъка, които въпреки всички усилия естествено прерастват в пейзажа и са „погълнати“ от природата. А островът, на който се намира колоната и гробницата на Даяна, е покрит със стари дървета, запазвайки гробницата ѝ в тайна“.

Ако тялото на Даяна наистина е било преместено, това не променя факта, че символичният паметник и мястото наоколо, което е посещавано от тълпи туристи в продължение на много години, трябва да бъдат под постоянен надзор, пише jenata.blitz.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Танева

Танева

13.01.2021 | 02:04

Тя беше и ще си остане принцесата на народа и е пример за жена !!!

Отговори
0 0
Танева

Танева

13.01.2021 | 02:02

Аз се чудя как такава красива млада жена се е омъжила за такова грозило !!!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?