Следвайте ни

Шкембе чорба е допингът за тима на Ботев

Яйца по панагюрски поръчва Тошко Неделев преди дерби

viber icon

Шкембе чорба с много люто е тайният допинг за футболистите на пловдивския Ботев преди важен мач. Таратор и мусака пък са любимите гозби на чужденците в тима. Грижата за изхранването на "канарчетата" е поверена на Михаил Илиев. Главният готвач в кухнята на Ботев практикува професията от 24 години, но в клуба е от девет. 

Мастършеф Илиев специално похвали звездата на "жълто-черните" Тошко Неделев, че не проявява никакви капризи по отношение на храната. Все пак преди важен мач държал да хапне яйца по панагюрски.

Най-странното меню, което трябвало да приготви досега Илиев, било преди финала за националната купа през май 2017 г.  Тогава Ботев удари с 2:1 шампиона Лудогорец и вдигна трофея отново след 36 години. Готвачът обаче държи да остане тайна с какво точно нахранил играчите, така че да летят по терена на националния стадион в София.  

Иначе при подбора на менюто Илиев спазва няколко основни принципа. По време на подготвителните лагери преди новия сезон заради големите натоварвания набляга на белтъчини, мазнини и въглехидрати. По време на шампионата обаче вече се предпочитат храни с повече протеин. При бързото възстановяване се прибягва до лесно разградимия въглехидрат. При юношите метаболизмът е много по-бърз и при тях можем да си позволим да консумират повече "забранена" храна, обяснява още шеф Илиев. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Мастер 6ефа!

Мастер 6ефа!

08.07.2021 | 22:48

Най добре ги нахрани на 15.05.2019г.!Ааа,и шесте шпека бяха много вкусни!

Отговори
2 4
Фен

Фен

09.07.2021 | 20:25

По добре никакъв коментар, отколкото глупав....

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?