Следвайте ни

Шест неща, които жените крият от мъжете си

viber icon


Всяка жена има правото на своя мъничка или голяма тайна. Някои тайни е добре наистина да запазим за себе си, но има и такива, които не трябва да крием повече, особено когато става за отношенията ни с нашия интимен партньор.

1. Здравословни проблеми Много жени крият от пратньoрите си проблеми, свързани със здравето си. Дали това ще е бучка в гърдата или друг смущаващ симптом, те предпочитат да го запазят в тайна и дори да го омаловажат, за да не тревожат човека до себе си. Пазенето на подобна тайна обаче може да доведе до още по-голямо психологическо натоварване у жената, до затваряне и отчуждение, което партньорът й лесно ще долови и което би могъл да разчете по погрешен начин. По-добрият вариант в случая е да не криете нищо. Споделете диагнозата. Разкрийте тайната. В първия момент това може да го обезпокои, но не пренебрегвайте помощта и моралната подкрепа, която мъжът до вас би могъл да ви даде и да ви вдъхне кураж – нещо, от която вие имате толкова голяма нужда такъв момент.

2. Проблеми в отношенията Семейните психотерапевти разкриват, че много жени, които идват при тях, признават за несигурността, която изпитват в отношенията към партньора си. Обикновено това те го правят без знанието на съпруга си. Често пъти клиентките им не знаят изобщо дали вече имат някакви чувства към партньорите си. Споделят им, че те все още са с тях именно поради неизяснени отношения или наличието на деца.Последните се оказват най-честата причина, поради която жените правят компромис с личното си щастие и чувства. Съветът на експертите е, ако има нещо, което ви тежи, първо да го споделите с партньора си. Ако той има чувства към вас, както и вие към него, вие ще имате далеч по-ясната представа какво да направите от тук насетне.

3. Влюбени са в друг мъж Тук нещата вече стават далеч по-сложни. Ако жената е влюбена в друг мъж, но все още има чувства към настоящия си партньор, тя определено ще предпочете да запази в тайна чувствата си си към другия. Тази ситуация определено ще я държи в напрежение, ако тя самата не предприеме решителната крачка и не говори за това с мъжа до себе си. Редно е тя да изясни чувствата си и към двамата и да направи своя избор. В противен случай тя ще се чувства разкъсана между двама души, което по никакъв начин няма да се отрази благотворно върху душевния й комфорт.

4. Сексуална незадоволеност Много психотерапевти твърдят, че в кабинета им редовно влизат жени, които се оплакват, че са сексуално незадоволени. Проблемът е, че те не споделят това с партньорите си, от което произтича и усещането за отхвърленост. Ето защо, ако една жена се чувства пренебрегната или сексуално неудовлетворена от мъжа до себе си, е добре не да се самоизолира още повече от него, а напротив – да говори с него и дори да демонстрира смело желанието си за интимни ласки. Разговаряйте с партньора си за секс дори и извън спалнята, споделяйте взаимно фантазиите си – това определено ще запали отново огъня между вас.

5. Лични успехи Вярвате или не, жените са по-малко склонни, прибирайки се вкъщи след работа, да разкажат на партньора си за успехите на работното си място. Според проучвания, дори и да са им увеличили заплатата, да са получили някакво повишение и т.н., това ще е последното нещо, което те ще споделят с партньора си. Според психолозите, за разлика от мъжете, жените не обичат да говорят много за професионалните си постижения. Причината е в това, че те не изпитват желание да се поставят в съревнователна позиция спрямо партньора си. От друга страна всеки мъж ще ви каже, че иска умна и завършена жена, но не и такава, която да го превъзхожда в успехите и професионалните изяви – нещо, което жените долавят с интуицията си. Е, все пак не прекалявайте, не бъдете чак толкова дискретна. Ако мъжът, с когото живеете, ви цени такава каквато сте, той ще се радва и ще изпитва гордост от всеки един ваш успех.

6. Банковите си сметки Жените могат да пазят тайна за банковите си сметки по различни причини – било то в името на децата си, поради несигурното бъдеще или широките пръсти на партньора си. Според психолозите това е нещо, което обикновено те научават и възприемат от майките си, които вече веднъж опарили се, на базата на личния си опит, знаят много добре какво да посъветват на дъщерите си, след като се обвържат. Така че, мили дами, ако все още не сте го направили, не е лошо да предприемете тези действия и да застраховате бъдещето си и спокойствието си. Не е нужно да се чувствате виновни пред партньора си, ако не му кажете за влоговете и спестяванията си. Това е действие, базирано на стремежа за сигурност и вие не трябва да се чувствате по никакъв начин виновни за това. Мислете за позитивите от него. В края на краищата това го правите на заради самата себе си, а за благото на всички около вас.

Източник: woman.bg

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?