Следвайте ни

Шепот от отвъдното: Обясниха мистерията "дежа вю"

viber icon

Психологът Сергей Ключников в интервю за радио Sputnik, говори за ефекта на „дежа вю“ и причините за появата му, пише dariknews.bg.

В превод от френски, терминът „дежа вю“ буквално се превежда като „вече видяно“. Тоест, когато човек се озове на ново място, но му се струва, че веднъж вече е бил тук. Според Ключников това явление има различни обяснения.

Съществува концепцията за „синхронизиране на съзнанието“, когато миналите преживявания се преплитат с настоящето въз основа на прилики.


Има нещо подобно в настроението или външните картини и мозъкът разпознава това като вид памет. Вторият момент - човек изпитва шок, слоеве от образи и спомени се издигат от дълбините, които изглеждат на човек, подобни на настоящия момент. Последователите на източните учения с теорията за прераждането вярват, че това е един вид „вибрация на предишния живот“, казва психологът.

Също така, „дежа вю“ може да бъде проява на интуиция, отбеляза Ключников. Важно е да разберете какво може да се научи от него и дали това е един вид сигнал за човек да приеме програма или да се противопостави.

Следователно интуицията, в зависимост от вида на събитието, или насърчава човека да направи това, което е планирал, подкрепя решението му да направи нещо, или, напротив, предупреждава срещу човек, стъпки, решения, заключи психологът./

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Л. Н

Л. Н

08.09.2020 | 20:17

Дрън Дрън. Става дисбаланс в мозъка - на това се дължи. Хормони, невротрансмитери. Не съществуват предишни животи. Няма такова нещо. Животът ни е дар от Бог и е само един. Вярвам, че всеки човек има интуиция, която му помага в определени ситуации. Дори сънищата понякога са показател за тази наша вътрешна енергия, която е част от нещо по-голямо.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?