Следвайте ни

Шефът на оркестър "Канарите" затрупва с пачки икона

Хиляди левове е дарил на бачковската чудотворна икона на Пресвета Богородица лидерът и основател на оркестър "Канарите" Атанас Стоев! 

Музикантът дава обет преди четири десетилетия, че всяка година ще свири в Бачково и със събраните средства ще подпомага съхранението на светинята.

Стоев категорично отказва да разкрие каква е причината за доброто му дело, но близки хора подозират, че е бил спасен от тежък грях или че той или негов близък са преборили тежко заболяване. Атанас Стоев е известен като вярващ човек и затова почитателите на "Канарите" не са изненадани от благородното му дело, но за пръв път научават за обещанието, което дава пред Бог и себе си.

И тази година акордеонистът и неговите колеги свириха в Бачково, а хонорара си дариха на бачковската чудотворна икона. В чест на празника - Голяма Богородица (15 август), Атанас Стоев избра да представи най-новия клип на оркестъра "Севдице, Невяно". Неслучайно видеото е заснето в красивия естествен декор край Бачковския манастир "Успение Богородично".

Източник: show.blitz.bg

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?