Следвайте ни

Шефът на Етнографския подкара 60 с джолан и червено вино

viber icon

С джолан и червено вино посрещна  60-годишнината си директорът на Етнографския музей в Пловдив Ангел Янков. Той отпразнува юбилея с близките си в домашна атмосфера. На масата още имаше традиционната торта, пържоли, шишчета и  питка.

"Пожелавам си преди всичко здраве", заяви рожденикът пред вестник "Марица". За радостния повод той получил поздравителен адрес от ресорния заместник-кмет Пламен Панов, както и от много институции и хора, свързани с дейността на музея. „Пожелавам Ви да намерите реализация на всички свои планове и достойно признание за упоритата си работа в името на най-българския музей -Етнографския, в най-удивителния български град - Пловдив", се казва в поздравлението от Пламен Панов.

Най-престижното отличие за Ангел Янков обаче дойде от ЮНЕСКО. Световната организация почете музейния шеф със специален плакет за неговия принос към съхраняване на нематериалното културно наследство.

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?