1553

Шеф Токев обожава боб чорба и кнедли с червено зеле

Майката на Андре Токев е германка, а баща му е българин, който отива на специализация в Германия. Там двамата се запознават, но баща му се прибира в България. А майка му се оказва авантюристът, който решава неочаквано да тръгне към България, за да го потърси и го намира.  Това разкри шеф Андре Токев в "120 минути".

"Може би имам от майка ми тази черта за преживявания, за емоции. Животът на Земята не е много дълъг. Тук сме на една екскурзия и трябва да трупа много емоции и преживявания. Майка ми ме научи точно на това - да се възползваш от всеки момент, за да преживееш нещо позитивно", обясни Андре Токев.

"Лайпцих стотици години е бил индустриален град, а аз много тежко съм се разболял с хроничен бронхит. Лекар е казал на родителите ми - ама животът в България е с най-хубавия климат. Семейството се мести от Германия в Петърч. Всяко лято баща ми работеше няколко месеца на морето, за да може сутрин да дишам йодните изпарения", сподели още той.

Андре Токев допълни още, че обожава боб чорбата, а пък в Германия - кнедли с червено зеле и печено месо.

"Когато си публична личност, се стараеш да мотивираш хората - да постигат, да живеят по-добре. И изведнъж правиш грешка, с която за много имиджът приключва. Не и за мен - винаги можеш да поправиш грешката. Моята цел е точно това - да поправя задачата", обясни той.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?