Следвайте ни

Шарлатани посегнаха и на Стефка Костадинова

viber icon

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова стана поредна жертва на фалшиви новини, съобщават от БОК. Според пресаташето на БОК Тодор Шабански, в някои медии в България се появила "новина", че тя е приета по спешност в болница и оперирана, докато всъщност била на почивка със семейството си в Гърция.

Последвали обаждания от приятели, познати и дори непознати с въпроси как е и че ще се справи. А за капак майката на Костадинова ѝ се обадила и помолила да не я лъже, че е в Гърция, а да ѝ каже за "операцията".

Костадинова не смята да опровергава и да отговаря на никого, защото според нея така така ще стане част от измамата. Според нея фалшивата новина е провокирана от големия шум, който се вдигна отново около нея в последните два месеца. Срещите на първата дама на родния спорт с Принц Албер, президента на МОК Томас Бах и церемониите с нейно участие на вторите Европейски игри в Минск са я направили перфектната мишена за измамниците. А голямото й разочарование е, че дори някои сериозни медии изненадващо са публикували лъжата „копи пейст“.

В същата ситуация изпадна наскоро и най-популярния българин Христо Стоичков. Сайт за фалшиви новини съобщи, че той е получил инфаркт и се намира в кома в болницата в Маями. Нещо повече – лекарите почти не давали шанс да се събуди. Камата обаче веднага реагира смело и мощно в свой стил, като се пусна в мрежата с видео на което държи своята маркова ракия „Номер 8“.

Костадинова призна, че също приела с насмешка фалшивата новина до момента, в който чула гласа на разтревожената си майка. И довери, че без да опровергава информацията официално някои интернет медии вече са заличили лъжата, след като разбрали, че са подведени.Костадинова призна, че също приела с насмешка фалшивата новина до момента, в който чула гласа на разтревожената си майка. И довери, че без да опровергава информацията официално някои интернет медии вече са заличили лъжата, след като разбрали, че са подведени.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (1)

Защо ?

11.07.2019 | 14:48
4 0

Защо едно и също изречение го повтаряте ? За да е по-дълъг материала разширете информацията !!

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?