Шамар в БНТ! Брутална изцепка ала "Шоуто на Слави" унизи родна звезда

Скеч в стила на "Шоуто на Слави" обиди жестоко родна звезда. Володя Стоянов вероятно ще съди БНТ и персонално Виктор Калев за жестоката гавра с него в новогодишната нощ. Певецът останал потресен, когато на 31 декември БНТ излъчи предаването си „Новогодишна щръклица”, а сред акцентите в шоуто беше оскърбителен за него скеч, в който Калев го имитира. Рейтингите сочат, че програмата е била гледана от над 1 милион души, което прави обидата още по-тежка.

„Няма да коментирам тази безвкусица. Има си съд за тези неща. Там ще си търся правата”, лаконичен бе Володя Стоянов. Но негови колеги не скриха, че той бил много огорчен от гаврата, при това навръх празника. Още повече, че неговите деца и внуци също гледали шоуто. В продължение на няколко минути навръх Нова година Виктор Калев разсмиваше зрителите, акцентирайки върху протяжно бавния говор на Володя Стоянов.

„Здравейте мои фенове, здравейте камери! Кой ми е по-хубавият профил?! Снимайте малко по-бавно, за да ми се разбира какво говоря. Сега, казах ли: „Здравейте, мои фенове?!” Аз съм Войводата и дойдох да ви кажа: „Честито посрещане на 2012 година. Много бързо лети времето! Кога стана 2012 година?! Не зная защо казват, че съм малко бавен. Веднъж закъснях за едно празненство с 45 минути, след което изобщо не отидох. Ами то е така, колкото повече остарявам, толкова по-рано става късно. И все ми казват: „Войводо, защо си държиш така ръцете – разперени. Викам: „Защо?”. Защо ли?! Защото сега ще ви кажа защо: „Защото преди години се хванах на едно хоро, обаче хорото свършило. Свършило хорото и хората си тръгнали, ама аз така и не съм разбрал. Иначе обичам да си играя хорото, особено Дунавското, защото ми е любимо. Още малко и ще ви го изпея, но ние не бързаме... Веднъж като запях Дунавското, дойде един човек и рече: „Войводо, стига с това Дунавско, вече половин час го въртим на дансинга, дай нещо македонско. Викам: „Тъй ли, че аз още не съм стигнал припева”.

Иначе аз много обичам празниците. Влизам от празник в празник. Тая година по Великден, нали се обикаля три пъти църквата, тръгнах да обикалям църквата. Още на първата си обиколка чувам хората да си викат: „Честита Коледа”. Викам им: „Каква Коледа?!”,  а те викат: „За теб Великден, ама си е Коледа”. Вижте колко бързо минава времето. Като светкавица е”, нарежда в национален ефир Виктор Калев, заобиколен от навлечени в народни носии танцьори. След това подхваща песен за чевермета, пресушени буренца, кръшни женички, вакли момичета с деколтета и прочие закачки за маса и под маса.

Скечът обаче не се понравил на истинския Войвода на фолклорни песни от Пиринския край, който припознал себе си, макар че официално името му не било споменато. Той се ядосал, че милиони зрители стават неволни свидетели на тв шегата в празничната нощ и дори се учудил, че „е на екран”, защото имал патент на името си и категорична забрана да бъде ползвано в продукции.

Празничната програма се снимала по план, но никой в телевизията не знаел, че изпълнителят на „Два гълъба, двама сина” официално е забранил да ползват Войводата в забавно-развлекателни програми и в сценарии, уронващи обществения му имидж. Ако се наложело, щели да му поднесат своите извинения.

Появата на Виктор Калев в четническа униформа в ефир била изненада за изпълнителя на македонски песни, който бил сигурен, че след официалната забрана никой не би си позволил да се шегува с него. В действителност, почти 4 години никой не бил влизал в образа му, докато преди това пак Виктор Калев се спуквал да го имитира в „Шоуто на Слави”, което до скоро вървеше в ефира на Би Ти Ви. Певецът никога не е криел, че телевизионните закачки с личността му не му са нравят. Дълго време той търсил начин да сложи точка на гаврите. Опитвал да се свърже и със сценаристите на Слави, за да намерят общ език и спрат подигравката, но до преговори не се стигнало. Тогава взел решението за патент върху името и псевдонима си. Мислел, че нещата са уредени, докато не прочел, че Виктор Калев ще възроди своя флегматичен Володя Стоянов, с когото е познат от „Шоуто на Слави” навръх Нова година. Статията наскърбила чувствителното сърце на певеца, който преди години изрази мнение, че срещу него се води кампания от страна на Слави Трифонов. Тогава обясни, че се е отказал да съди Слави и че истинското решение за него ще бъде взето след време „на небето”. Тогава Стоянов подчерта, че не приема в уж хумористична форма личността му да бъде представяна като вид олигофрения и обяви, че използването на името му вече е защитено в патентното ведомство.

Виктор Калев обаче отдавна няма вземане-даване с Дългия. Моноспектакълът му „Грамофонът” се радваше на изключителен интерес и той често гастролираше в различни градове на страната преди пандемията от Ковид-19. „Разбрахме, че Виктор Калев се е извинил за неудобната ситуация. Програмата вече е била записана и скечът е нямало как да отпадне”, издават от БНТ. Калев тържествено обещал, че занапред няма да имитира Володя Стоянов, пише Уикенд. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Лара

Лара

15.01.2021 | 19:38

Голяма работа.Поне го прави известен.Чак пък съд.

Отговори
1 0
Биби

Биби

15.01.2021 | 15:34

Абе хайде сега - да не бъде комплексар! Ако вас подиграват така- няма ли да ви стане неприятно? Володя си има своето място, така, че изобщо не му е навредило.

Отговори
5 1
Непочитател

Непочитател

14.01.2021 | 19:13

Този В.Калев е много посредствен актьор,но изглежда много си е повярвал.Много рядко има имитаторски попадения,а и те недотам сполучливи.Съдържанието на скечовете му и преди и сега е тъпо и вулгарно.Вярно,може би не ги съчинява той,но нали приема да ги изпълнява.В случая излагацията не е само на В.Калев,но и на сценаристите и режисьора на това новогодишно предаване.

Отговори
8 6
До Володя

До Володя

13.01.2021 | 08:52

Господине, няма лоша реклама! Аз не Ви познавах, но сега ще се заровя в инфото за Вас, както и други като мен! :) Забавлявайте се и развивайте чувството си за хумор, иначе другото е комплексарство, като на Слави! Виктор е готин и не му се сърдете, че малко тъпичко го дава! :)

Отговори
17 4
До Дилайла

До Дилайла

12.01.2021 | 17:55

Пожелавам ти и на теб да се подиграват така. Тралалайла.

Отговори
6 9
Баба Пена

Баба Пена

11.01.2021 | 00:40

А! Те тава е, убава идея! Абе викам аз на мойто дърто...да вземем и ние да се припознаем във Варадин и Варадина, па да вземем и ние да ги съдим онези Убавци, дето изпълняват скечовете.. Оти ми се чини, че баш нас имитират!!! Ми ко...криза е.... белким изкараме някой лев, дето ни се подиграват тъй...бива ли?

Отговори
18 5
Дилайла

Дилайла

11.01.2021 | 00:18

Аз пък не намирам нищо обидно в бавния говор... също така и както някои хора говорят толкова бързо, че нищо не им се разбира...А какво да кажем когато си правят шеги със заекващи....еми какво?...тогава всички заекващи да тръгнат да съдят майтапите с тях ли??? В случай че се припознаят сами в образа...

Отговори
16 11

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?