71

Сензация в „Стани богат“: Пилот накара Ники Кънчев да онемее...

Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ . След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ.

„Тук съм, не защото знам, че знам нещо повече от другите и че съм фен на много интересни и любопитни факти, а по-скоро заради един детски спомен за моята баба, която вече не е между нас, и за която, вие, г-н Кънчев, бяхте нещо като най-голямото развлечение“, започна Станислав.

Тези негови думи бяха последвани от бурни аплодисменти и вдъхновиха водещия, който не скри, че се е почувствал като Сократ.

 

„Ако мога да използвам тази чуждица, като хайлайта на нейния отруден ден тя се грижи за мен и моята братовчеди. Основно готвеше и много се уморяваше, и когато бях малък с нея всяка вечер гледахме вас и се опитахме да отговаряме на въпроси. Мисля, че когато бях малък, бях по-добър с въпросите, отколкото сега“, добави Станислав, който е работел също като барман, сервитьор и екскурзовод.

Играчът не се затрудни с въпроса за 1000 лева: „Какъв тип електроцентрала е „Марица изток 2“? – АЕЦ, ТЕЦ, ВЕЦ, ПАВЕЦ, и вярно заложи на втората опция.

При въпроса за 1500 лева обаче той използва първия си жокер: „Кой крак на коня е вдигнат на статуята на Царя Освободител в центъра на София“? – Двата предни, Левият преден, Десният преден, Нито един. На помощ от публиката бе привикан Румен Иванов, който вече си е тръгвал с тлъста сума от шоуто, и той правилно насочи приятеля си към четвъртата опция.

Последва осмия въпрос: „Кой актьор бе обвинен за слабата продажба на електромобили във Великобритания“? – Вин Дизел, Силвестър Сталоун, Роуън Аткинсън, Джони Деп. Тук Станислав позна, че е Аткинсън, след като го свърза със скеч на любимеца си Мистър Бийн.

Играчът заключи сумата от 3000 лева, а за нея бе попитан: „С нападението на Ирак срещу коя държава през август 1990 г. започва войната в Персийския залив?“ – Кувейт, Йордания, Пакистан, Израел. Широката усмивка на пилота издаде, че той знае верния отговор, който е акцията „Пустинна буря“ на Саддам Хюсеин срещу Кувейт.

Въпросът за 5000 лева бе: „Поради каква причина нито един алпинист не изкачва връх Еверест през 2015 г.“? – Нов данък, Стачка на шерпите, Земетресение, Държавен преврат. Участникът поиска “50:50“, но след като компютърът остави първата и третата възможност, той реши за по-сигурно да употреби третия си жокер. Това се оказа мъдро решение и Петко Стоянов от София му помогна да продължи напред със земетресение.

Впоследствие се разбра, че Станислав не знае отговора на въпроса на 10 000 лева, но му се играе и затова рискува: „Кой е единственият човек, от когото се твърди, че се е страхувал наркобаронът Пабло Ескобар“? – Роналд Рейгън, Аугусто Пиночет, Баща му, Гризелда Бланко.

Кертиков посочи Рейгън, но отговорът бе Черната вдовица Бланко, и така той спечели 3000 лева, пише show.blitz.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?