Следвайте ни

Сензационно от Павел Глоба: 14-ата зодия е Кит, под нея са родени Хитлер и Ленин

viber icon

Световноизвестният астролог Павел Глоба твърди, че всъщност знаците в зодиака трябва да са 14.

НАСА преди време поиска реформа в астрологията, като приведе доказателства за еклиптиката на Земята и как в момента тя обхваща 13 съзвездия – така новото Змиеносец се разполага между Скорпион и Стрелец, като ограничава силно именно Скорпион. Астролозите отвръщат, че всъщност има и още едно съзвездие, което, макар и за много кратко, но също закача еклиптиката. То е Кит и е разположено между Овен и Телец и обхваща дните от 13 до 26 април, като се вмъква между Риби и Овен. Под този зодиакален знак са родени Кромуел, Ленин и Хитлер.

В някои западни страни, като Германия, Великобритания и Щатите, много астролози вече официално обявяват, че се съобразяват не само с искания от НАСА 13-и знак, но и с 14-ия и по този начин си правят хороскопите. Други пък от десетилетия използват зодиак с 13 съзвездия. Павел Глоба казва, че се съобразява с 14 зодии при правенето на хороскопи, но това важи само за индивидуалните. При пускането на общи Глоба предпочита да е традиционалист и да не създава объркване сред обикновените читатели, на които не им се прави индивидуален хороскоп, а се дава общ. Така в зодия Телец често се включват характеристики и от непознатата зодия Кит. „Родените под този знак имат много силна енергия, която може да избие както на бунт и разрушение, така и на съзидателност. Въпросът е в овладяването ѝ“, отбелязва Глоба.

Съвременните астролози казват, че има различни хороскопи, като основните са два – ведически и вавилонски (западен, който се съобразява с традиционния тропически зодиак). Използват се и традиционни народни календари, като китайския. Някои астролози отиват още по-надалеч и правят съчетания между трите хороскопа. Западният хороскоп използва неподвижни съзвездия, а другите се осланят на движението на Луната и смяната на годишните времена. Според новата подредба – независимо дали е с 13 или 14 зодии, началото на зодиака е на 20 януари с Козирог, а не на 21 март с Овен, както е общоприето от хилядолетия.

Наложи се дори НАСА да направи официално съобщение, в което обяснява, че те не са измислили 13-те зодии, а това е система, съществувала още по времето на древния Вавилон. Древните астролози обаче в един момент приемат, че ще се съобразяват с 12 знака, защото това число е свещено за Месопотамия, и изхвърлят 13-ата зодия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дии

Дии

22.08.2020 | 19:12

Тоя Глоба е мега як илюминат! Не знам какво шмърка, ама много е забавен.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?