Следвайте ни

Сензационно! Котките ни манипулират чрез телепатия

viber icon

Силната връзка, която се изгражда между котките и техните стопани, отдавна е обект на изследване от науката. Възможно ли е да се дължи на телапатични способности, които мъркащите ни приятели проявяват?

Биологът д-р Рупърт Шелдрейк прави задълбочено проучване на този феномен.

Всеки стопанин общува с любимото си животно. 70% от хората са убедени, че техният любимец ги разбира. От тях 65 на сто смятат, че той е куче/коте-чудо, по интелигентност равно поне на половината от познатите му и надвишаващо останалата половина.

Като майка на оранжев котарак и аз всекидневно разговарям с подопечния си 3-годишен индивид. Казват, че рижите котки са много бъбриви - така е. Дори да сме само двамата с Пакси, вкъщи по цял ден тече оживен диалог. Обсъждат се конкретни теми, а не отвлечени разсъждения от типа на “абе, няма никакъв ковид, всичко е заговор на елюминатите.” Разговорите се въртят около бита и желанията на котарака, като 50% от приказките ми са възхвала на поразителната му красота и интелигентност. 50% от неговите са вариации по темата “дай да ям”, 40% означават “скучно ми е, направи нещо” и други 10 са резервирани за всички останали котешки желания - “искам на балкона”, “пусни ме, не ща повече на балкона,“ “пишка ми се, заведи ме, че сам не мога,“ “искам навън на разходка.” 

Например:
- Мрр-мау. Мамо. (“Мамо” не значи че ме признава за родител, а означава “гладен съм”.)
- Какво, бе, маме? Нали знаеш, че току-що папка? 
- М-м-м мама! 
- Не ме лъжи! Закуси току-що.
- Ма-ма!
Или пък: 
- Ма-а-а.
- Какво? Ау! Извинявай, сега ще ти почистя да пишкаш.
Или (влизам вкъщи):
- Ма-ма-ма мау, ма-а-ау! 
- Тати заспа и не ти даде да ядеш? Горкото!
Схващате идеята.

Вчера получих указание от Пакси под формата на нежно “ммаау”. С известна доза досада му отвърнах: “оф, добре, ще те изведа, майче, само да пия една вода” и той доволен се строи пред входната врата. И се замислих. Откъде знам, че котката иска от мен да я изведа навън, при положение че всъщност е време за вечеря и най-нормалното в този час е да ми припомня да го нахраня? Възможно би било да ме подканва да измия канала на банята, където пишка, или просто да иска да се поглези. Дали между котки и стопани съществува телепатична връзка?

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?