1553

Семейството на Дикова - първа нощ с кемпера до стадион "Славия"

Уникална първа нощ в кемпера е изкарало семейството на Петя Дикова на път за Гърция, очевидно. Нейният мъж Илиян Любомиров написа уникален пост за приключнието:

"Тръгваме на път с кемпер. Сефте ни е. Примъкваме 4 колелета, 2 педълборда, половината покъщнина и стоковите запаси на малка африканска държава в багажника. Синовете ми се вълнуват. След толкова планове най-накрая аз ще бъда бащата-приключенец. Трепетно очакване, дори лека фрустрация.

Паля, давам на заден, чупя лагер главина незнайно как, чисто новата машина започва да звучи трагично.

 Оттам зор, майстори, вече се стъмва, а то и хората са запразнили. Първата нощ в кемпера не е на плажа, а на паркинг до стадион „Славия“. Нищо, част от приключението, само дето не съм спрял на равно и всички спят върху мен.

На другия ден хора с чукове и крикове, щуротии, както и да е – потегляме. 450 километра аз си ги представям като 4 часа, ама то е, защото нямам идея с какво съм се захванал, не са 4. 8 са. В които тресе, скърца и е все едно караш камион по завоите.

 Кеф голям, децата са в еуфория, аз съм на предела на силите си.

Пристигаме. Гранде компания, която сме изпуснали по пътя, чудесно, ядем вкусно, караме колелета, после цял ден на лодка, сини лагуни и пресни паламуди, после цял ден на плажа с педълбордове, после дъжд, 8 часа на връщане, ние сме смазани, но с усещане, че сме добри родители.

Претоварваме целия багаж, за да тръгнем на следващ трип с комбито, изриваме кемпера. Питам синовете ни кое им е харесало най-много.

В един глас отговарят – когато едната вечер ни даде да пием газирано. 

Нямам сили. След това осмислям какво са ми казали. И че всичко, през което ние сме минали уж заради тях, е било по-скоро заради самите нас и нашите дефицити от нашите детства. А те, децата, имат нужда единствено от спокойни родители. Близо до тях. И, очевидно, от глътка нещо забранено“ – завършва разказа си Илиян Любомиров.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?