46

Секс в Космоса: Рускиня и три американки са първите изкусителки сред звездите

Възможностите за репродукция на човешкия род в безтегловност стават все по-актуален за учените проблем. Причините за това са най-малко три: на първо място предстоящите дълги мисии до Луната и Марс. А в дългосрочен план - ако страховете от Армагедон за Земята се оправдаят, може да се окаже, че оцеляването и продължението на човешкия род зависи наистина от способността да се размножава в извънземни условия. Което засега е сериозно предизвикателство и нерешен проблем за учените. НАСА винаги е мълчала свенливо по въпроса за секса в Космоса.

Списание Journal of Cosmology излезе със специално издание, посветено на 3-годишна мисия до Марс, в което има цяла глава, озаглавена “Сексът на Марс”. Там подробно се обсъждат възможните ефекти на безтегловността и ниската гравитация на Червената планета върху менструацията и плодовитостта на жената, както и спецификите на живот на дете, родено на Марс.

Преди години в британския в. „Тайм” изтече информация, че екипажите на НАСА винаги носят сред медикаментите на борда и тестове за бременност.

От дълго време витаят пикантни версии за правени опити за сексуални отношения в безтегловност.

Теоретично първият в света космически полов акт би могъл да се извърши още през 1982 г., когато с кораба „Союз Т-7” на съветската орбитална станция „Салют-7” пристига първият в света смесен екипаж - четирима мъже и астронавтката Светлана Савицкая, втората жена в Космоса. Според доктора на екипа полетът е бил планиран така, че на него да се случи и сексуален контакт, и зачеване в Космоса. Савицкая лети с мъжки екипаж и през 1984 г. Синът <210> обаче се ражда през 1986 г., след като се жени за пилота Виктор Станиславович Хотковски.

През септември 1992 г. заедно в Космоса на совалката "Индевър" летяха семейството астронавти Марк Лий и Нанси Дейвис. Те обаче не успяват да осъществят научната задача -  зачеване в Космоса. Развеждат се няколко години по-късно.

Дълго се смята, че възможният американски дебют е бил при полета на совалката „Чалънджър” през юни 1983 г. В екипажа е първата американска астронавтка Сали Райд заедно с четирима колеги.

 Сали Райд умира през 2012 г. от рак. И чак в некролога й за първи път се споменава, че въпреки краткия й брак (1982-1987 г.) с астронавта Стивън Хоули тя всъщност после цели 27 години поддържа лесбийска връзка с Тем О’Шонеси.

Според друг упорит слух първият "официален" полов акт в Космоса е бил осъществен на 3 септември 1984 г. по време на полета на совалката "Дискавъри" от двойката астронавти Джудит Резник и Робърт Мулейн.

За експеримента бил използван специален уред, а прикачени по телата на двойката специални датчици отчитали реакцията на организмите им. 

След приземяването обаче Джудит получила тежък кръвоизлив, а експериментите били временно замразени. Резник е сред седмината астронавти, които загиват при трагичната експлозия на "Чаланджър" през 1986 г.

Клуб „Mile High": Ласките в самолета - разтърсващи и незабравими

Докато интимните ласки в безтегловност са все още обвити в мистерия, любители на авиоеротиката я практикуват, дори си спретнаха клуб. 

Да правиш секс в самолета е тръпка, която за доста хора е възбуждаща и желана. Все повече хора желаят да станат част от неформалния клуб „Mile High", чийто сайт  изобилства с пикантни истории - ласки в тоалетната, под одеялото при нощен полет. 

Ниското атмосферно налягане и вибрациите правят оргазма незабравим, обяснява сексологът Сюзън Килиам.   

Членове на клуба „Mile High" са много знаменитости, сред които Джанет Джаксън,  Роби Уилямс, Ралф Файнс, сър Ричард Брансън, Рийз Уидърспун и Джейк Гиленхал.

С най-дълъг стаж в клуба е Кармен Електра, която описа картинно изпълненията във въздуха с бившето си гадже,  китариста на Ред Хот Чили Пепърс Дейв Наваро. През 2007 г. актьорът Ралф Файнс (нашумял с ролята на влюбения Шекспир в едноименния филм) бе засечен да прави секс със стюардесата Лиза Робъртсън по време на полета Бомбай-Ню Йорк.

За основател на Mile High Club се смята Лоурънс Спъри, изобретател на автопилота. През ноември 1916 г. той правил любов във въздуха със своя стажантка, при което самолетът паднал в Южния залив край Ню Йорк. Двойката оцеляла, но мисис Полк така и не успяла да обясни на съпруга си, уважаван сенатор, защо тя и учителят й по летене се озовали на земята чисто голи.

Бумът на въздушния секс отвори нов бизнес - ­ т.нар.„розови чартъри“. Срещу сума от 750 долара фирмите предлагат полет в продължение на час и половина на височина от 3-4 хил. метра с малък самолет, в който да правите секс. Бонуси са шампанското и черният хайвер.

Учени ъпгрейдват Камасутра

В книгата си “Последната мисия”, станала бестселър, известният астроном и журналист Пиер Кьолер разкрива, че НАСА е възложила на американската изследователка Блиан Лернер да проучи възможните начини и да предложи удобна за интимни ласки в безтегловност екипировка.

В документ Cosmic Love инженер от Space Biomedical Research Institute описва как американските специални служби са провели серия от опити, за да открият най-удачните средства и методи за секс в Космоса. Според секретния документ на НАСА 12-571-3570 пози за орбитален секс са моделирани първо на компютър, а след това и изпробвани на практика в условия на безтегловност. Това става при един от четирите полета на американската совалка със смесен екипаж през 1996 г.

Приети били 10 метода, от които четири максимално близки до естествените, а при останалите е трябвало да се ползват помощни средства - специален колан, който да държи двойката залепена, както и надуваемо подобие на минитунел. 

Оказва се, че т.нар. мисионерска поза, най-разпространена на Земята, в Космоса е практически невъзможна. Вече е измислен и специален костюм, който улеснява секса в космически кораб - негова създателка е актрисата Вана Бонта. 

Предстоящите дълги пътувания сред звездите може да превърнат секса в Космоса от екзотична тема табу в реалност, всекидневие, а защо не и в печеливша индустрия.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Минус один...

Минус один...

17.07.2022 | 22:45

https://images.unian.net/photos/2022_07/1657779403-4818.jpg?r=754241

Отговори
2 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?