Следвайте ни

Секс-скандал! Какво се случи в офиса на известен журналист

viber icon

Изтекъл в публичното пространство запис на жена, която прави секс в офиса на известен журналист, предизвика вълна от възмущение в Камерун, изтъквайки проблемите на сексуалния тормоз и принуда, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Срещата, снимки и видео от която са публикувани в социалните мрежи, е била миналия месец в офиса на журналиста Мартин Камю Мимб, управител на Radio Sport Info, базирано в икономическия център на Камерун Дуала.

Първоначално Мимб каза, че жената, която нарече Маличка и негов приятел, Уилфрид Етеки, който също е началник, правели секс в кабинета му, докато той отсъствал. Но след като се зарече да заведе дело, Мимб се оказа обвинен, че е участвал в събитието.

След това той изрази съжаление за „злощастна ситуация“ и в писмо до Маличка я моли за прошка „за вредата, причинена на вашето достойнство и чест“.

Адвокатите на 24-годишна жена, чието първо име е Маличка, настояват за съдебни действия срещу двамата мъже.

Те ще заведат дело през следващите дни, каза един от нейните адвокати Ги Оливие Мотенг пред Франс прес, но не даде подробности.

Мимб и неговият адвокат не отговориха на потърсен контакт от AФП.

Маличка е "много наранена от факта, че нейното изображение е разпространено по целия свят - имиджът й е напълно разрушен", каза нейният адвокат Доминик Фус.

"Семейството й получава психологически консултации за нея."

Записът предизвика възмущение сред участници в кампания, които от години се борят срещу сексуалното насилие и експлоатацията в Камерун.

"Живеем в среда, в която нападателите никога не биват наказвани, нито от обществото, нито от съдебната власт", каза Феликс Мбетбо, автор на книга с разкази от първо лице за сексуално насилие.

През януари 2016 г. Фондът на ООН за населението изчисли, че повече от една трета от жените в Камерун са претърпели изнасилване или сексуална атака в даден момент от живота си. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?