46

Сдружение "Хайдути" съживява Георги Бенковски на екрана СНИМКИ

Пловдивското сдружение "Хайдути" участва в снимките на новия филм на БНТ - "Дядо Вълю" по книгата на Захари Стоянов „Записки по българските въстания“. Лентата е част от филмопроизводството на обществената телевизия и се очаква да бъде излъчена в края на годината. Снимките на филма „Дядо Вълю“ започнаха в къщата-музей „Тодор Каблешков“ в град Копривщица. 

12 ​души от сдружението участват в лентата, като те са в ролята на личната гвардия на Георги Бенковски. Важно е за нас да пресъздадем епохата без бутафория, заяви за вестник "Марица" Данаил Димитров, който е председател на сдружението.  Режисьор и сценарист на филма „Дядо Вълю“ е Георги Дюлгеров, оператор е Веселин Христов, а продуцент - Владимир Андреев. В ролите зрителите ще видят актьорите Ивайло Христов (в ролята на дядо Вълю), Пламен Димов, Иван Николов, Цветан Алексиев, Джордж Арабаджийски, Красимир Доков и други. 

Историческият разказ пресъздава събитията около убийството на Георги Бенковски. Захари Стоянов заедно с чета приятели и конни жандарми отиват да арестуват дядо Вълю ​- предателя на войводата.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Бончо

Бончо

12.05.2022 | 15:43

Браво

Отговори
0 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?