Следвайте ни

Съвети за милионери: 10 неща, които ви пречат да забогатеете

viber icon

Ако искате някой ден да забогатее, ето една добра новина за вас, през 2016 г. 78% от милионерите в света идват от бедни или семейства от средната класа, пише actualno.com. Това означава, че всеки от нас, може един ден да забогатее.

Ето 10 неща, които потенциално ви пречат за това:

 

1. Решенията ви зависят от средата

Склонни сме да оценяваме според обстановката. Това се доказва с експеримент, при който хората трябва да дадат оценка на еднакви продукти, изложени в различни места – едните на обикновен под, а другото с мокет. Участниците дават много по-висока оценка на продуктите, разположени на мокета.


Не избирайте работата по модерния и лъскав офис, а тази, която ви възможност за развитие. Ако искате да имате финансови успехи, опитайте се да игнорирате визуалните ефекти.

 

2. Игнорирате трудностите

Често игнорираме трудностите, надявайки се, че те ще се решат сами. Негативната обратна връзка от шефа, неплатените сметки, конфликтите са пречка към забогатяването. Това състояние се нарича „полиана“ и се характеризира, че хората приемат само позитивните коментари и случки, а игнорират всичко останало. Идва от книгата „Полиана“ за момиче, което открива положителното във всяка една ситуация. Не е лесно да се приемат проблемите и критиките, но, ако ги игнорирате, намалявате шансовете си за израстване.

 

3. Подценявате влиянието на мързела

Учени правят следния опит: участниците си представят, че са лекари и трябва да изберат терапия за пациент между 2 опции: лечение с 15% смъртност или да не правят нищо, при което смъртността е 20%. 13% от участниците предпочитат да не правят нищо. Така попадат в капан, мислейки, че ако не се прави нищо е по-безопасно отколкото да се поеме риск.  
Смятаме, че гледането на телевизия и релаксирането не ни струват нищо, но помислете колко полезни неща бихте могли да правите – да работите допълнително, да усвоявате нови умения, което ще ви помогне да увеличите доходите си.

 
 

4. Не се възползвате от възможностите.

Броят на ползватели на „споделена икономика“ ще се удвои през 2021 г. „Споделена икономика“ означава, че потребителите ползват услуги безплатно, срещу такса или бартер. Добри примери в това отношение са Airbnb, Uber и eBay. Тези платформи дават възможност да придобиваме допълнителни приходи от това, което притежаваме. Може да давате под наем гараж, земя или дори инструментите, които имате. Огледайте какво притежавате и помислете може ли някой друг да го ползва.

 

5. Планирате бюджета си за по-малко от година

Някои разходи трябва да се планират години напред. Ако искате да си купите кола, по-добре спестявайте, отколкото да вземете кредит. Ако нямате дългосрочни цели, рискувайте и изхарчете всичките си спестявания.6. Не знаете цените

Ако не знаете цените, харчите повече. Маркетолозите са експерти да ни мамят и изкушават да купуваме продукти с големи отстъпки – но, помнете, същият продукт може да е много по-евтин в друг магазин.

 
 

7. Не харчите за развлечения

Ако не ходите на кино или концерти, не се храните навън, след време ще се почувствате нещастни от съществуването си. Съкращавате разходите, но и намалявате удоволствията. Ако искате да пестите, срещайте се с приятели на чаша чай вместо в скъп ресторант.

 

8. Не умеете да преговаряте

Умението да преговаряте е неизменна част от пътя ви към забогатяването. Най-добрите в преговорите получават най-високи заплати, най-добрите работни условия и подкрепа от шефовете.

 

9. Трудно ви е в общуването

Богатите хора имат близки приятели, а най-бедните са и сред най-самотните. Докато се фокусираме във финансите, забравяме приятелите си. Проблемът е в това, че приятелите ни действат позитивно във всичко, включително и в бизнеса. Винаги е хубаво да има хора, които вярват в нас.

 

10. Смятате, че да си богат е лошо

Някои хора мислят, че е лошо да си богат, но не забравяйте, че навсякъде има добри хора. Всъщност, ако забогатеете, имате повече шансове да помогнете на този свят да стане по-добро място. Погледнете някои от най-щедрите милиардери – те даряват не само средства, но и времето и ресурсите си за добри каузи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

бобо

бобо

30.05.2021 | 05:10

за забогатяването са необходими някалко условия които да съвпаднат и бъдат изпълнени по време и място. едно от тях е склонност към риска като черта на характера. другото е оценката на ситуацията обективно. нужни са и знания, гъвкаво мислене, добър екип, правилен начин на живот, добри цели, връзки с подходящи хора и устойчивост за понасяне на удари под кръста.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?