Следвайте ни

Само в "Марица": Наталия Гуркова след убийството на Джордже

Децата ми дават сили да продължа, споделя Мис България 1998

viber icon

Мис България 1998 Наталия Гуркова се запознава с бъдещия си съпруг Джордже Михалевич в ЮАР.  Била на почивка на остров Мавриций, след което отива в Йоханесбург при своя приятелка и най-неочаквано там среща любовта. Известно време поддържат връзка от разстояние, после Наталия се мести да живее в ЮАР, където Джордже се занимава с финанси и търговия с имоти и диаманти.  

 Имат дъщеря и син. Наталия не губи връзка с България и често се връща у нас. Тя е тук, когато се случва трагедията с Джордже - известен със своя чар и страстта си към бляскавия живот. У нас Михалевич стана известен след пищната си сватба с Наталия Гуркова. Преди няколко години тя напуска Южна Африка и се връща с децата си у нас.  

Михалевич е разстрелян в колата си на светофар от двама мотористи през септември м.г. Първа за убийството му съобщи водещата разследваща журналистка в Южна Африка - Манди Уинър. 

Разследват се няколко версии за убийството на бизнесмена, ала все още разследващите нямат ясно определен мотив. След смъртта му много хора споделят в социалните мрежи колко добър и щедър човек е бил и не вярват, че е бил замесен в престъпни дейности. “Джордже Михалевич е пример за това, че семеен човек, много добър,  може да се е замесил с грешните хора", коментира Манди Уинър. 

За пръв път след трагедията Наталия Гуркова споделя чувствата си само пред вестник "Марица".  Г-жо Гуркова, как се справяте с мъката от загубата на съпруга си и какво Ви дава сила да продължите напред?

- Мисля, че проявявам силата на характера си и в дадената ситуация се справям добре. Всъщност аз нямам и друг избор. Сила да продължа напред ми дават моите деца. Те са и най-голямата ми мотивация! Топлят ме хубавите спомени, които сме имали от 15-годишния ни път заедно с Джордже!  

 - Живели сте много години в ЮАР - държава, в която е доста опасно в момента. Какви са Вашите спомени?

- ЮАР е държава с висока престъпност. Тя не е насочена само към белите хора, а към всички. Там нападенията и убийствата са ежедневие. Но човек се научава да живее по този начин, с тази опасност. Наред с минусите тази държава има и доста приоритети - прекрасен климат, отлична храна, любезни хора, които не са толкова стресирани като европейците. Перфектно място за живот няма - винаги има плюсове и минуси, човек трябва да си прецени дали може да живее с минусите.

Как протича денят Ви?

- Събуждам се рано, изпращам децата на училище и детска градина, тренирам във фитнеса. След което се залавям със задачите за деня. По-късно следобед ги прибирам и водя на различни уроци. Вечерите прекарвам със семейството или приятелки. Дъщеря ми Джорджия обича сцената, да пее и танцува, затова ходи на уроци по пеене и пиано. Синът ми играе футбол. И двете деца обичат изкуството и да рисуват.

Разкажете ни за новия си проект. 

- Новият ми проект е тв предаването “Те са”, което се разпространява в интернет и го правим заедно с режисьора Стилиян Иванов. Избираме по-специални гости, които не са ежедневно по телевизията. Задаваме им нестандартни въпроси, снимаме в среда, типична за тях - любимо място, дом или офис. Започнахме вчера, на 8 февруари, и всяка седмица ще представяме гост или тема. Първото ни предаване беше за траките, за нашите корени. За мен е ново предизвикателство, което е изключително интересно. Сега съм от другата страна на микрофона и задавам въпросите, което е по-лесният вариант!

Дъщеричката Ви ще поеме ли по пътя на модата? Какви съвети бихте  дали? 

- Джорджия от малка обича сцената, участва в ревюта и реклами, печелила е “Малка Мис България”. Това е интересно сега, но тя бързо сменя желанията си. Аз ще я насърчавам в каквото тя си избере. Не съм от родителите с болни амбиции. Всеки трябва да прави това, което обича, за да се чувства щастлив.

Имате магистратура по право - проявявате ли интерес за развитие в тази посока?

- Имам магистратура, но засега нямам планове в тази посока. Човек никога не знае какво му предстои, образованието винаги е плюс.

Знаем, че модата е Вашата слабост. Правите ли планове за допълнително развитие в тази посока - например да управлявате модна агенция или самата Вие да създавате мода?

- Многократно съм отказвала предложения да управлявам модна агенция. Имам идея да създам модна линия, но тя не е за дрехи.

Как релаксирате?

- Обичам да рисувам, когато имам време и муза, но напоследък става рядко.

Вие сте обявена за Мис България на всички времена. Как възприемате това признание? Смятате ли, че то безапелационно Ви обявява за най-красивата Мис България?

- В живота си съм имала доста титли, признания и награди, които винаги са приятни, защото галят егото на човека. Но никога не трябва да се взимаме насериозно - така животът става по-лек и приятен. Важно е да бъда добър пример за децата си. България е известна с красивите си жени, което се надявам да не се промени.

Виждате ли в дъщеричката си бъдещата Мис България?

- Дъщеря ми ще се занимава с това, което желае. Тя често променя своите мечти. Първият конкурс беше на шест години, едва ли като порасне ще иска това. Предстои да видим.

Кои спомени Ви нараняват дълбоко? А кои Ви правят щастлива?

- Човешката несправедливост и алчност са непоносими. Щастлива ме правят децата ми, нищо не може да се сравни с щастието да бъдеш майка.

Ангелина Димитрова

Ангелина Димитрова

Редактор - marica.bg

Ангелина Димитрова е завършила Българска филология, има магистратура по Публична администрация и специализация по Журналистика. Била е съдебен репортер и редактор в "24 часа“.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?