4232

Съдят Кание Уест за сексуален тормоз

Делото беше съобщено за първи път в САЩ от TMZ, а по-късно потвърдено от Rolling Stone, The Wrap и US Weekly

 

Кание Уест е съден за сексуален тормоз, нарушаване на договор и неправомерното му прекратяване след това от жена, която е работила като негов асистент в продължение на две години, пишат от BBC.

В съдебно дело Лорън Пишота твърди, че рапърът е изпращала непристойни текстови съобщения и е извършвала сексуални действия, докато е говорила по телефона. В нейното изявление се казва, че е била уволнена през 2022 г., но обезщетението от 3 милиона долара никога не е било изплатено.

Делото беше съобщено за първи път в САЩ от TMZ, а по-късно потвърдено от Rolling Stone, The Wrap и US Weekly, според които съдебните документи са били подадени в понеделник в САЩ. Според документите Пишота се е издържала основно чрез профил на OnlyFans през 2021 г., когато се е запознала с Уест. Тя казва, че той я е наел да работи върху първия сезон на неговата дамска модна линия Yeezy и в крайна сметка те си сътрудничат по три песни от неговия албум Donda (Пишота обаче няма официални права над записите). Впоследствие Уест наема Пишота като свой личен асистент с годишна заплата от 1 милион долара, при условие, че тя е на разположение "24-7". Тя заявява, че се е съгласила с условията.

Според нейния иск, Уест първоначално е бил доволен от това тя да продължи да работи в OnlyFans. Въпреки това през 2022 г. той помолил Пиншота да изтрие акаунта си в замяна на още 1 милион долара. След като закрива акаунта си, тя твърди, че е получавала провокативни текстови съобщения от Уест, включително порнографски видеоклипове. Пишота също казва, че рапърът е извършвал неприлични действия, докато е говорил с нея по телефона и веднъж я "хванал" в лична стая в самолета си.

Около септември 2022 г. тя беше повишена в началник на персонала на различните му компании, но внезапно беше уволнена скоро след това, пише в нейния иск. Също се казва, че обезщетението й никога не е било изплатено.

В допълнение към сексуален тормоз, нарушаване на договора и неправомерно прекратяване, Пишота също така съди Уест и неговия бизнес Yeezy за измама, неплатени заплати и умишлено причиняване на емоционален стрес.

Рапърът не за първи път е обвиняван в непристойно поведение. Миналия ноември множество служители от неговата модна линия Yeezy се оплакаха пред медиите, че той е пускал порнографски филми по време на срещи на персонала и е показал интимна снимка на тогавашната си съпруга Ким Кардашиян на интервюта за работа. Тогава Уест не отговори на обвиненията и оттогава запазва мълчание. 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?