2374

Съдът отхвърли 4 обвинения за сексуален тормоз срещу Харви Уайнстийн

Съдия по делото срещу бившия продуцент Харви Уайнстийн отхвърли четири от 11-те обвинения срещу осъдения бивш магнат, след като прокуратурата заяви, че няма да вземе предвид жалбата на една от петте жалбоподателки, предава задокеанската преса.

Съдия Лиса Ленч в Лос Анджелис отхвърли две обвинения за изнасилване и други две за сексуално посегателство срещу 70-годишния Уайнстийн. Те са отправени от жена, представена от прокуратурата като Джейн Доу 5.

В началото на делото преди три седмици прокуратурата спомена само четири от подалите оплаквания жени, но остави без коментар обвиненията от Джейн Доу 5. Вчера стана ясно, че обвиненията й отпадат от делото.

Така срещу Уайнстийн, който вече излежава присъда от 23 години затвор след дело в Ню Йорк, остават две обвинения в изнасилване и пет други обвинения за сексуални посегателства. Една от четирите жени, обвиняващи го по делото в лос Анджелис, е съпругата на губернатора на щата Калифорния Гавин Нюсъм.

Истинското име на Сибъл Нюсъм не беше споменато в съда, подобно на имената другите жертви на Уайнстийн. Тя беше обявена като Джейн Доу 4. Въпреки това и защитата, и обвинението я идентифицираха като съпруга на губернатора, предава БТА. Гавин Нюсъм не присъстваше в съдебната зала.

Нюсъм, която е автор на документални филми, бе подложена на кръстосан разпит на защитата на Уайнстийн.

Дженифър Сибъл Нюсъм

Снимка: Дженифър Сибъл Нюсъм, Getty Images

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?