3906

С атомен ледоразбивач: Ваня Червенкова атакува Северния полюс

С атомен ледоразбивач: Ваня Червенкова атакува Северния полюс

 

„Ще съдя държавата в Страсбург, защото още от 2017 година са ме оправдали по всички обвинения“, категорична е Ваня Червенкова. Според думите й тя е изтърпяла всички всевъзможни арести още от 1998 година насам.

„Срещу мен са използвани всички възможни средства за репресия. 10 години бях подсъдима“, казва тя. „Всеки в България върви с торбите и си плаща. Само че ние отказахме. Кълна се в паметта на майка си и в детето си - никой от нас не е въздействал на някоя инстанция на съда“, споделя Червенкова.

Ваня смята да съди държавата за имуществени и неимуществени вреди в Страсбург.

 

„Запорираха ми всички сметки, а аз имах договори за половин милион долара с чужди фирми. Да не говорим за психологическите вреди, които ми нанесоха. Държавни служители ми поискаха откуп за ДДС на всичките ми фирми. Предложиха ми като компенсация 7 хиляди лева. С тези пари не мога да си платя бензина за пътуване по делата“, шегува се Червенкова.

Тази нова година бизнесдамата изкара в Антарктида в аржентинската база и американската база, но не се спира, пише hotarena.net.

„След 3 месеца тръгвам за Северния полюс. Това е една изключително рядка експедиция, която ще бъде на борда на руски военен атомен ледоразбивач. Това е експедиция, в която не можеш да се включиш така лесно, и за мен е чест да участвам в нея“, казва Ваня.

На въпроса дали е простила на атентаторите си, които преди време стреляха по нея, Ваня отговаря:

„Атентата срещу мен го простих много отдавна. В живота си в онези времена имах възможността и ресурса да си отмъстя много лошо, но не пожелах. Мисля, че Господ си знае работата и той ще се погрижи за нещата. Всеки си носи кръста и всеки си знае своята мисия на земята.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
ха ха ха

ха ха ха

18.02.2024 | 17:58

Отиде на Антарктида та изплаши пингвините и те милите избягаха и си направиха нова колония в Западна Антарктида и трябваше да ги търсят със сателит,сега ще ходи да плаши и белите мечки на Северния полюс.

Отговори
1 0
На тая

На тая

17.02.2024 | 23:19

какво й знае пендарът…

Отговори
4 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?