1939

Русия забрани всякакви изяви на мъжа на Алла Пугачова

Руснаците няма да гледат Максим Галкин и да слушат още дузина известни рок и рап изпълнители. Правителство извади специален списък със забранените гласове в Русия.

Забраната включва и концертни изяви, не само медийно представяне, твърди  "Агенция Медия“. Заповедта не се оповестява официално, но се изпраща до организатори на концерти. Един от тях е съобщил на изданието за решението на властите и е предоставил копие от разпореждането. Друг от участниците от изброените групи, общувала със собственик на московски бар, който е получил списък с нежеланите певци, че музиката им не трябва да се пуска в заведението. Имената на тези хора се пазят в тайна, за да не бъдат  подложени на репресия.

Списъкът със звезди, които повече няма да бъдат разрешени в Русия включва обичани от руснаците изпълнители като Борис Гребеншчиков, Светлана Лобода, Макс Барских, Вера Брежнева, Иван Дорн, рапърите Noize MC и Oxxxymiron, и дори Максим Галкин. Под забрана са и някои групи като Anacondaz, "Нерви", "2Маши"  и др.

Само преди броени дни стана ясно че Максим Галкин и Алла Пугачова са в Израел с децата си, където емигрирали. Пугачова обясни в личния си профил в Instagram, че причината за заминаването им в Израел е ваканция на децата. Въпреки това мнозина смятат, че заминаването може да свързано с изявление на Галкин, който публично се изказа, че не одобрява "спецоперацията“ в Украйна.

За изпълнителите включени в декларацията, която трябва да бъде подписана, става ясно, че има и други ограничения, които се налагат на изпълнителите, организаторите на концерти, промоутъри и импресарии. Например: забранено е изпълнителите и групите да използват символиката на каквато и да е чужда държава, включително Украйна; забранено е използването на символи на организации, признати за екстремистки; забранено е всякакво споменаване на войната дори при спазване на изискването да се нарича "специална операция". 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Сани

Сани

17.03.2022 | 08:32

Тази може да му е пра-баба

Отговори
6 0
"Дей-а" геронтофила,

"Дей-а" геронтофила,

17.03.2022 | 04:32

Стига с отклонения. Остава и на Едип цар да издигнем пиедестал. Тук забраниха медии и под строй обслужват чуждо държавни интереси и е наред. Там не е?

Отговори
6 1
баболюб

баболюб

17.03.2022 | 02:26

да, сега ще го гледаме по всички соросоядски телевизии!

Отговори
6 2

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?