Следвайте ни

Роси и Митко златни в Марибор

Танцовият дует от “Гранд” спечели първо място в Junior 2 Basic Latin на силния международен турнир

viber icon
ХАСКОВО, Весела ТОДОРОВА

Танцовата двойка Димитър Борисов и Росица Павлова стъпиха най-високо на почетната стълбичка в Марибор като спечелиха златните медали в категорията Junior 2 Basic Latin. Това е първото състезание на Митко и Роси в чужбина и силният им международен дебют зарадва най-много техните треньори от “Гранд” – Николай Манолов и Павлина Вълчева. Въпреки че са далеч от Хасково – в Ливан, двамата следят ежедневно и стриктно подготовката на талантливите си възпитаници. В тяхно отсъствие със състезателите се занимава Любослав Стоев, който е в принудителна почивка заради операция на партньорката му Мирослава Дойчева. Топ шампионите от “Гранд” вече имат сертификат за помощник треньори.

Maribor Open е турнир с традиции и всяка година събира едни от най-силните двойки в Европа. За да спечелят титлата малките “Грандове” се пребориха с 12 танцови двойки от Италия , Молдова , Румъния , Австрия и България.
Роси и Митко са се класирали на пето място в стандартните танци, а в по-горната възрастова група - при юношите старша възраст са спечелили бронз в латино.
Двамата са заедно от три години, но едва от шест месеца се подготвят в “Гранд”. Много сме щастливи от първото си международно участие. Амбицирани сме да продължаваме успешното си представяне през новата година – и у нас, и в чужбина, казаха Роси и Митко.

За първото си силно състезание за сезона – купа Бургас, се стяга и друга елитна двойка от клуба – Марин Мартинов – Диляна Димитрова. Те са решени да се задържат в челото на класирането на най-добрите при младшата възраст.

Клубът е отворен за желаещи да танцуват в залата на ДНА. Имаме две нови групи, които се занимават в обновената по европроект зала на СУ “Васил Левски”, каза Атанаска Бончева, от управата на “Гранд”. /Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?