Следвайте ни

Рокади в bTV: Вижте кой е новият Хекимян СНИМКА

viber icon

Залози кой ще е новият Антон Хекимян вече хвърчат в нюзрума на bTV. Говори се, че наследник на арменеца ще е водещият на централната новинарска емисия в събота и неделя – Иван Георгиев. Смяната се налага, след като стана ясно, че Хекимян става директор на новините. Въпреки че конкурсът за нов водещ на „Тази сутрин” все още не е приключил, Георгиев се очертава като сигурен фаворит за мястото.

Феновете на Мария Цънцарова се надяваха тя да седне в стола на Антон Хекимян в сутрешния блок. Но нахаканата разследваща журналистка няма ни най-малко желание за подобен пост. Тя има две малки деца, за които се грижи заедно със съпруга си, и заради тях предпочита да не се ангажира с предаване, което се излъчва всеки ден, особено пък ако се налага да се става в малките часове на деня, за да не закъснее за ефир. Вместо това предпочита да води редовната си рубрика „На 180 градуса” в седмичното предаване „120 минути”. Подобно било положението и с Биляна Гавазова, която преди време бе екранна партньорка на Хекимян. След като стана майка преди 5 години, тя предпочете да се откаже от ежедневните ефири и да ги смени с четене на сутрешните новини от време на време, което да съчетава с рубриката си „Чети етикета”, пише "Уикенд".


За сметка на това Иван Георгиев като мъж не е обвързан с „майчински” задължения и притеснения. Партньорът на Лили Боянова в новините е свободен да гони кариера, а в същото време се слави като един от най-трудолюбивите и интелигентни водещи на Би Ти Ви. Не случайно новият директор Антон Хекимян избра именно него да води в комплект със Светльо Иванов специалното студио по повод встъпването в длъжност на следващия американски президент Джо Байдън. Смята се, че това ще бъде финалният тест на Георгиев, преди да му поверят „Тази сутрин”.

Иван Георгиев започва работа в Би Ти Ви приблизително по едно и също време с Антон Хекимян. За разлика от арменеца, който в началото на кариерата си се специализира в теми, свързани с фолклора и културата, той се занимава с криминална и разследваща журналистика. Освен това е спец по международни новини, а е доказва с работата си, че се справя и с документалистиката и работата с архиви.

Освен него, има още един водещ, който се спряга като силен кандидат за наследник на Хекимян. Това е водещият на сутрешните новини Денислав Борисов. Двамата с Антон са били в един и същи курс в университета, били са и в обща компания като студенти, твърдят източници на „Уикенд”. Смята се обаче, че Борисов е с по-малки шансове да наследи новия шеф в сравнение с Иван Георгиев. Той вече се е пробвал да го замества. Това става през лятото на 2015 г., по време на лятната отпуска на Хекимян. Но опитът не е отчетен като особено успешен. Все пак не е изключено да му се даде втори шанс. Ако Геогиев окончателно бъде избран за водещ на „Тази сутрин”, не е изключено Борисов да го замести до Лили Боянова в централните емисии през уикенда.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Дарина

Дарина

18.01.2021 | 18:46

Валери Генов е най- подходящият водещ на сутрешния блок!

Отговори
1 0
Морето

Морето

18.01.2021 | 22:18

Но той е спортен журналист и едва ли ще иска да приеме този пост, а въпросите, които се задават сутрин на гостуващите политици, не са от много приятните за тях.

Отговори
0 0
Една

Една

17.01.2021 | 20:11

Иван Георгиев и Денислав Борисов са приятни за слушане и гледане. Който и да изберат няма да сгрешат, само да не е Гавазова!!!

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай