Следвайте ни

Рокади в Бъкингам: Кралица Елизабет се оттегля, на престола сяда ...

viber icon

Кралица Елизабет II ще се оттегли през следващата година и ще предаде монархията на принц Чарлз.

Това ще се случи, когато кралицата навърши 95 години, твърди кралският биограф Робърт Джобсън. "Твърдо вярвам, че когато кралицата навърши 95 години, ще се оттегли. Тя няма да иска, но ще дойде момент, в който ще трябва да предаде всичко на принц Чарлз", каза още Робърт Джобсън за "Дейли Мейл".

Съпругът на кралицата принц Филип е от ключово значение за медийните изяви на кралицата. Филип беше този, който стоеше зад първото й телевизионно излъчване на Коледа, припомни биографът. 

Елизабет Втора ще запази титлата "кралица". Тя не абдикира, но в Закона за регентството има достатъчно обхват, за да може тя да се оттегли, ако пожелае. Говорим за регентство, а не за абдикация. „Най-важното е да поддържаме силата и целостта на институцията. Ако тя чувства, че напредващата й възраст по някакъв начин отслабва монархията, тогава тя ще инициира промяна", каза Джобсън.

Кралицата, която е най-дълго управляващият монарх в британската история, държи трона в продължение на 68 години и ще отпразнува 95-ия си рожден ден на 21 април.

Ако принц Чарлз стане крал, той задължително трябва да промени името си.

Повечето монарси са сменили имената си или са със средно име, когато се изкачат на трона, въпреки че кралица Елизабет е била една от малкото, които са носили рожденото си име.

В исторически план досегашните носители на титлата принц Чарлз не са си създали особено добро име.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?