3906

Ретрограден Меркурий: Кои зодии ще са засегнати?

Първата ретроградна фаза на Меркурий за тази година започна на 01.04. на 27 градуса в Овен и ще продължи до 25.04., когато планетата на комуникацията ще се намира на 15 градус в Овен. И макар сезонът на Овен да се характеризира с бързина, борбеност и желание за голяма активност, ретроградният Меркурий ни принуждава да забавим темпото и да преразгледаме плановете си. Освен това настоящият период на ретрограден Меркурий се случва в разгара на сезона на затъмненията, което допълнително нажежава енергията, пише rozali.com. И макар влиянието на ретроградния Меркурий да засяга всички, някои зодиакални знаци ще бъдат повлияни по-силно.

Овен
Разбира се, Овните ще почувстват особено мощно объркващите ефекти на ретроградността на Меркурий, защото тя се случва именно в техния зодиакален знак. Може да изникнат неудобства, влияещи на вашата идентичност и начина, по който виждате себе си. Не се измъчвайте с прекалено много въпроси, тъй като в този период някои от тях ще останат без отговор. Освен това не забравяйте, че не всичко в живота трябва да се случва веднага, колкото и да ви се иска. И тъй като е налице и коридорът на затъмненията, има шанс в живота ви да настъпят големи промени с дългосрочен ефект. Използвайте времето на ретроградния Меркурий за себерефлексия и планиране, а действието отложете за директната фаза на Меркурий.

Близнаци
Тъй като Меркурий управлява зодиакалния знак Близнаци, неговите представители усещат много силно всяка ретроградна фаза. Настоящият период може да фокусира вниманието ви върху вашите отношения с другите, вашия социален живот, както и доколко вървите по правилния път, който ще ви отведе към сбъдване на мечтите ви. Време е да помислите дали показвате своето автентично Аз пред приятелите и съмишлениците си, защото това е верният път за вас.

 
Дева
Освен Близнаци, планетата Меркурий управлява и знак Дева, което означава, че и представителите на тази зодия ще усетят повече ретроградната фаза. В настоящия период може да почувствате по-силна и трудна енергия, която ви кара да се потопите в емоционалните си дълбини. Не е изключено да се появят и финансови въпроси или пък теми табу. Преосмислете какво давате в името на това да получите каквото желаете и струва ли си цената – буквална и преносна.

Везни
Април ще бъде един от най-вълнуващите месеци от годината за вас, Везни. Ретроградната фаза на Меркурий може да предизвика дълбока вътрешна трансформация във вас, както и да насочи вниманието ви към вашите романтични и бизнес партньорства. Може би ще започнете да си давате сметка за това по какъв начин се променяте в зависимост от това с кого сте в отношения. Може да се случат конфликти на базата на сблъсък на его. Не е изключено да подновите комуникация с хора от миналото си, с които все още имате недовършена работа.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?