71

Рекордьорът в "Капките" с тежки разкрития: Панайот Панайотов призна за алкохола, оказа се, че е...

Преди години името на Панайот Панайотов бе замесено в доста странна история. Баба Севда от санданското село Горна Сушица твърдеше пред медиите, че е неговата истинска биологична майка, но го изоставила, и той е раснал по домовете за сираци.

Нейната версия гласеше, че е забременяла от мъж, който не желаел да имат семейство, и за да се скрие от порицанието на хората, отишла да ражда чак в Петрич. Очаквала близнаци, при раждането обаче загубила едно от децата си. Оцеляло само второто, което кръстила Панайот. Тъй като детето се водело извънбрачно, общината не отпуснала и стотинка социална помощ на самотната майка.

Майчинство също не ѝ се полагало, защото преди това не работела. Спасил я милостив лекар, който я уредил в дома за самотни майки и деца в с. Добринище. Там обаче софийска лекарка харесала малкия Панайот и убедила биологичната му майка да го изостави, защото не можела да се грижи пълноценно за него.

Севда се съгласила и дала детето си, без да има каквито и да било законни документи. Така хлапето се озовало в София, а родната му майка загубила дирите му. Въпреки че пишела редовно писма до дома в Добринище, отговор не получавала, пише "Уикенд".

Преди години столично печатно издание публикува изказване на въпросната Севда, която твърди, че е видяла сина си по телевизията и го е познала. Но е възможно и да се е припознала, тъй като изпълнителят не бил изобщо съгласен с тази версия, тиражирана в публичното пространство, и дори категорично отричал да се познават.

 

За популярния певец се знае, че баща му се казва Димитър Панайотов и е бил известна и авторитетна публична личност в Сливенския и Айтоския регион като артист и директор на кукления театър в Сливен, а биологичната му майка е Станка Панайотова, родом от с. Караново, Айтоско.

 

Изпълнителят на "Охридското езеро" е рекордьор в историята на "Като две капки вода", където участва в момента, тъй като е най-възрастния участник, качвал се на сцената. На 28 март естрадният певец навърши 73 години, но продължава да бъде в завидно добра форма.

Певецът споделя, че няма никакви болежки, а за здравето му се грижи съпругата му Емилия. На нея той дължал и преборването на алкохолната зависимост, която го мъчела в миналото.

"Алкохолът го отказах, защото много зле ми влияеше, почнах да ставам сприхав и неадекватен. Не е задължително да ти се случи нещо драматично, за стигнеш до Господ. При мен стана неусетно. Преди бях нехаен, невъздържан, скандалджия... Да не говорим за борбата ми с алкохола. И всичко това беше преодоляно благодарение на моята връзка с Всевишния, която ми създаде съпругата ми Емилия. Сега бди над мен като орлица. Грижи се за всичко - за дрескода ми, за здравословното ми състояние... За кратък период имах високо кръвно вследствие на нервното напрежение, но Емилия и с това се справи. От всичко разбира. Пожелавам на всеки да има такава съпруга", хвали жена си Панайотов.

 

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?