4020

Реклама на чипс, скандализира Италия ВИДЕО

Оригинална реклама на чипс "разбуни духовете" в Италия, след като в Контролния орган на Апенините, Института по рекламна саморегулация, бяха получени стотици жалби срещу нея.

Вследствие на оплакванията, видеото бе спряно от разпространение, като мотивите, с които е взето решението е, че то обижда моралните, гражданските и религиозни убеждения на гражданите.

Създателите на рекламата се оправдаха, че целта им е била да създадат "фантастична ситуация, която няма религиозни бариери", като посочиха, че подобни сценарии вече са реализирани и в световното кино и в редица театрални продукции, пише vesti.bg.

Продуцентите уточняват и, че тя е създадена със "силна британска ирония", като е насочена към по-младата аудитория, за която подобен сюжет не би обидил никой.

Иначе действието на скандалния ролик се развива в манастир и показва група монахини, които се отправят към олтара да получат причастие, но вместо това получават нещо съвсем различно.

Възмущение изказаха и във вестник Avvenire, които е собственост на Италианската епископска конференция. "Христос е изобразен като хрупкава кожа, унизен и съсипан, какъвто е бил преди 2000 години. Създателите използват провокацията като средство за комуникация", пише той.

Допълнително негативно въздействие върху аудиторията оказва и фактът, че цялото действие се развива на фона на мелодията на Ave Maria на Франц Шуберт.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Че какво

Че какво

12.04.2024 | 13:49

Е скандалното на рекламата .даже е весела .

Отговори
1 2
yellowdixie

yellowdixie

12.04.2024 | 10:08

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://e.vg/alman

Отговори
0 2
Спагети

Спагети

12.04.2024 | 08:04

Ман ияците на тема религия ,откачените католици не харесват една весела реклама . Откачалки .!!!!!

Отговори
1 2

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?