46

Разтърсиха кралството: Тайни писма на принцеса Даяна съсипаха Чарлз

Тайните писма на принцеса Даяна до близки приятели разкриват от какво се е страхувала в двореца Кенсингтън и защо се е чувствала "поставена на колене".

32-те писма принцесата изпраща на приятелите си Сузи и Тарек Касем. В тях се описва колко ужасно се е чувствала Даяна след развода си с Чарлз.

Открити са редица писма, писани от принцесата на Уелс, които показват колко труден е бил за нея "отчаяният и грозен" развод с престолонаследника. Те са написани от Даяна до приятелите ѝ по време на официалната ѝ раздяла с настоящия британски крал.

Семейството се запознало с Даяна през август 1995 г., по време на редовните си посещения в Кралската болница "Бромптън. За тях притежаването на такива значими и трогателни документи е отговорност, която не искат да прехвърлят на своите деца или внуци, затова ги продават на търг за около 90 000 паунда.

В тях Даяна описва как разводът я е поставил "на колене". Тя споменава за страха, че подслушват телефона ѝ. Правела и завоалирани намеци за кралското семейство, оплаквайки се от изолацията си, пише ladyzone.bg.

На 20 май 1996 г. Диана пише "Ако преди година знаех, че ще преживея този развод, никога нямаше да се съглася на брак. Това е отчайващо и грозно."

Едно от най-красноречивите писма, показващо как разводът се е отразил на Даяна, е написано на 28 април 1996 г.

Тя пише на приятелите си с цел да се извини, че е трябвало да отмени ангажимента си с тях за операта "Тоска" заради прекомерния натиск, който изпитвала:

"Преживявам много труден период, а натискът е сериозен и идва от всички страни. Понякога ми е твърде трудно да държа главата си изправена, а днес съм на колене и просто искам този развод да приключи."

Почеркът на Даяна обикновено бил много красив и равен. Но в края на това писмо ставал доста разкривен нечетлив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Jack Sparrow

Jack Sparrow

05.02.2023 | 15:18

Невероятен абзац: "За тях притежаването на такива значими и трогателни документи е отговорност, която не искат да прехвърлят на своите деца или внуци, затова ги продават на търг за около 90 000 паунда. " Ето това е да имаш англичани от елита за приятели. Ще проявят разбиране, ще запазят съкровената ти тайна, абе винаги можеш да разчиташ на тях ...стига някой да не им предложи 90000паунда!

Отговори
15 3
Свети Марко Тотев

Свети Марко Тотев

05.02.2023 | 12:48

Много съм разтревожен от писмата на Даяна.Нараво ми съ къса джигера.

Отговори
7 4
Миру

Миру

04.02.2023 | 08:13

Винаги ще остане в сърцата ни...беше толкова добра и човечна

Отговори
46 6
С.В.

С.В.

05.02.2023 | 07:16

А ти откъде знаеш каква е била. Ако и тя е искала да живее без да се съобразява с изискванията на двореца да не се е омъжвала. Като и тая Меган но тя е достатъчно проста за да използва интриги. Даяна беше по интелигентна жена.Тежката е царската корона казва поговорката и не е за всеки.

Отговори
17 7
Хана х

Хана х

04.02.2023 | 08:12

Отиде си толкова млада,винаги ще остане в сърцата ни като една добра и човечна майка и жена!! Дано почива в мир ,винаги щее помним с добро........

Отговори
53 2
Цццц

Цццц

04.02.2023 | 08:09

Беше страхотен човек,жена и майка за пример.Винаги ще остане в сърцата ни,жалко че си отиде толкова млада,дано почива в мир !!

Отговори
44 4
Ще излезе май вярно,

Ще излезе май вярно,

03.02.2023 | 15:44

че искат да го детронират, в полза на наседикът, който ще е послушен и манипулируем?

Отговори
24 11
Коментарът съдържа нецензурна дума или израз!

Коментарът съдържа нецензурна дума или израз!

03.02.2023 | 19:20

Много ми е трудно да преодолея бариерата на Марица: Коментарът съдържа нецензаз! За ваша най-голяма изненада, писах, брисах. Но така и ръката ми не можа да изпише очакваните ХВАЛЕБСТВЕНИ слова за въпросната персона! Но за сметка на това мога с чисто сърце да кажа, че Даяна бе прекрасен човек, любяща и закриляща майка, красива жена, сърдечна, състрадателен човек!!! Ще остане в сърцата на хората завинаги!

Отговори
73 4

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?