2374

Разпънаха я на кръст: Яна Маринова каза какво мисли за Русия и Украйна СНИМКА

Едва ли има човек, който не е останал шокиран след случилото на 24 февруари в Украйна. Русия започна нападения срещу суверенна държава. Президентът Зеленски обяви военно положение и беше съобщено за жертви и ранени. Междувременно много украинци предприеха напускане на родината си, силно притеснени от действията от страна на руския президент. Путин отправи заплахи и към други държави с думите: "Не заставайте на пътя на Русия."

Всички се събудихме с буца в гърлото, притеснени не само за съдбата на Украйна, а и за тази на целия свят, защото думата война винаги е звучала и винаги ще звучи страшно. Действията от страна на руския президент накараха много хора да използват социалните мрежи, за да изразят опасенията и болката си от случващото се.

Между тях беше и актрисата Яна Маринова, която винаги е имала много категорична позиция. Позиция, която не се страхува да изкаже и защитава. В своя Facebook актрисата сподели линк с информация за военните действия на Путин, като написа: "Как война, бе хора!?! Война в Европа след 1945 г. не е имало, тоя съвсем пощръкля! Не твърдя, че и западът няма вина, особено с това уж невинно примамване към материалния живот. Но да стреляш с ракети хората, защото повече не желаят да са твоя държава - това е чист Сталинизъм.", цитирана от lifestyle.bg.

Постът на Яна Маринова събра почти хиляда коментара, като някои от фенове ѝ обаче изтъкнаха факта, че не е права, защото всъщност е имало война в Европа и след 1945 г.

Актрисата не подмина забележката, като допълни: "И понеже много хора ме апострофират за 1945 г. - разбира се, прави сте, че е имало война в Сърбия, бивша Югославия и именно това е ужасяващото! Да не би да го отричам? Нали Европа за това е с НАТО? За да няма войни уж!? Евала на сърбите, че се защитиха и не отстъпиха на САЩ, но самите сърби и хървати между тях се клаха по подобни причини. А щом сърби и хървати се колят, руснаци и украинци се стрелят, ядрена война между САЩ и Русия представяте ли си какво е?"

Новият пост на актрисата обаче стана причина за още по-разпалени коментари и всякакви "експертни" мнения за настоящата ситуация, като някои от коментиращите дори открито я обидиха, че няма понятие за какво говори и по-добре "да си гледа театъра".

Всичко това стана причина Яна Маринова да сподели още един пост по темата, с който обаче само затвърди позицията си.

"И последно, за протокола към предния ми пост - абе хора, каквито и да са причините, и каквото и да е бомбандирано в Украйна, тя официално е суверенна държава по документи и Русия я стреля с ракети!? Една част от хората са по къщите си и не ходят ни на работа, ни на нищо, друга част са на път за Полша и има съобщение всички да събират най-важни документи и багаж от жизнено значение, и да са готови за евакуация! Каква параноя ми обяснявате, че ме гони и къде по света се стреля с ракети, където няма война!? Айде на вас да се случи и ще ви питам каква пропаганда и какви пет лева!? И за всички, които ми обясняват колко са разочаровани от мен, и да съм си гледала театъра - изобщо не ми пука какво мислите за мен, аз ще казвам каквото мисля за вярно", категорична е актрисата.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Ентелигенсията на Булгаристан свиркаджии на Сорос

Ентелигенсията на Булгаристан свиркаджии на Сорос

26.02.2022 | 13:42

Какво ли мисли тая соросоядка, като знам какви ги дрънкаше за комунизма, а се родил през 70-80-те години ми е ясна без да я чета!

Отговори
4 4
БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА

БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА

26.02.2022 | 12:37

БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!

Отговори
4 3
Грузия 2008

Грузия 2008

26.02.2022 | 12:24

А Грузия къде я забрави, Яна?

Отговори
8 0
Шиши

Шиши

26.02.2022 | 12:15

Яна Маринова подкрепям те безусловно,тввоят коментар е коментар на една истинска жена и майка.

Отговори
3 9
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

26.02.2022 | 12:12

А на Яна да напомня, че преди сърбите и хърватите да се "колят", Милошевич, Радич и Караджич изклаха над 8000 бошняци в Сребреница!

Отговори
12 1
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

26.02.2022 | 12:12

А на Яна да напомня, че преди сърбите и хърватите да "колят", Милошевич, Радич и Караджич изклаха над 8000 бошняци в Сребреница!

Отговори
9 1
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

26.02.2022 | 12:10

Ето как се забавляват кремълските "миротворци" и "денацификатори" по улиците на Киив. https://www.facebook.com/srebreniradio908i103/videos/641309440416789 ГЛЕДАЙТЕ И ПОМНЕТЕ КАКВИ ИЗВЕРГИ СА!

Отговори
5 3

Анкета

Къде е най-добре да бъде разположен зоопаркът в Пловдив?