3906

Разкри се! Тайната падна какво стои зад скандала между Гущерови и Кирил Терзиев

Когато Терзиев започнал да си иска парите, Гущерови започнали да се държат меко казано надменно с доскорошния си приятел. Накрая дори спрели да отговарят на обажданията му

 

Апетитен столичен имот стои в основата на скарването между семейство Гущерови и техния семеен приятел Кирил Терзиев, пише Интриги.бг. След като през 2023 г. Христиан Гущеров се задоми с известната бръмчалка Светлана Гущерова, неговият баща спря месечната издръжка на своя син. Свикналият на висок стандарт Хриси набързо затънал в борчове и когато разпродал семейната къща и автопарка, ножът съвсем опрял до кокала.

Тогава дошло предложението от  друг закъсал предприемач - Димитър Барбуков - да му прехвърли правото на строеж върху имот в столичния квартал Овча купел. Предложението било повече от изгодно, като исканата сума била €100 000, защото тъкмо тогава семейство Барбукови било подгонено от прокуратурата по съмнения в купуване на гласове за местните избори в град Перник.

 

Хриси, известен още като Мечо, обаче не разполагал със сумата, освен това славата му на човек, който не си връща заемите ходила пред името му и никой не искал да му дава пари. Така  Мечо се обърнал за помощ към семейния приятел и бивш на съпругата му Кирчо Терзиев. Борецът от петричкото село Самуилово се препитавал като брокер на застраховки и не разполагал със 100 000 евро, но видял в Гущерови възможност да припечели някой лев като даде краткосрочен заем на милионерски син срещу добра лихва.

За целта самият Терзиев взел пари от сериозни хора и ги дал на Гущеров. От бореца обаче убягнал фактът, че Гущеров-старши бил спрял кранчето на сина си и реално той нямало как да върне получената сума, освен ако по чудо не построи сграда в парцела. А всеки, който има поглед върху Християн Гущеров, знае, че той не обича да работи и предпочита чашката и ресторантите пред строителната площадка. Вместо с получената сума да плати изцяло парцела на Барбуков, Хриси решил да му даде само 1/2 от тях, а с другите пари с жена си да се правят на баровци.

Когато Терзиев започнал да си иска парите, Гущерови започнали да се държат меко казано надменно с доскорошния си приятел. Накрая дори спрели да отговарят на обажданията му.

Така на 4 юни излъганият борец се принудил да дебне в храстите появата на “звездното” семейство, което междувременно затънало дотолкова в борчове, че сменяло квартирите си буквално през месец. За да впечатли Гущерови, Кирил се появил пред тях с луксозна кола на клиент.

При появата му иначе 120-килограмовият Хриси се скрил в гаража и оставил жена му да се оправя с бившия си. Тя отворила голяма си уста и афектираният Кирил изпуснал своите нерви, като действително я ударил в рамката на вратата на шофирания от нея автомобил, с което й причинил лека телесна повреда. Последвала и заплаха с убийство, като Гущерова сигнализирала полицията.

За неин лош късмет обаче преписката попаднала в столичното 4-то РПУ, което от години има слава на поръчково районно. Шефката на отдел “Разследване” Сашка Алексиева се оказала стара познайница с Кирил Терзиев, при когото застраховала от години лъскавия си автопарк, включващ последен модел “Ауди А7”. С любезното съдействие на Сашка Кирил Терзиев дори не бил задържан за 24 часа и се разминал с най-леката мярка за неотклонение - “Подписка”.

В момента и на Терзиев, и на Гущерова са направени психологически експертизи, а дамата Гущерова е била разпитана пред съдия. Междувременно Алексиева се опитвала по всякакви начини да помогне на своя приятел Кирил Терзиев да отърве кожата. Самият борец се хвалил пред приятели, че Сашка вече му била свършила работа преди време по друг случай с Гущерови, когато смачкала дело, по което Гущеров имал претенции, че в началото на годината е бил бит и ограбен от Терзиев в столичния хотел “Маринела”.

Припомняме, че срещу Сашка Алексиева и нейният началник Кристиян Тонев тече проверка в отдел “Вътрешна сигурност” по съмнение за получен подкуп за прикриване на тежко престъпление, при което столичният бандит Иво Пилето загуби живота си.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?