Следвайте ни

Равносметките, които ще ви натъжат в края на 30-те

viber icon

Ако скоро за вас декадата на 30-те ще приключи, няма начин да не си правите някои равносметки.

Със сигурност ще имате постижения в живота си, с които ще се гордеете, но ще има и неща, за които ще ви е яд, че сте направили или – че не сте.

Ето и кои са 10-те най-вероятни неща, за които може да съжалявате в края на 30-те:

1. За всички „ако“

В края на 30-те ще почувствате натиска на обществото най-силно. Постоянно ще се тревожите, че до този момент е трябвало да имате собствен дом, семейство (съпруг и деца), добра кариера и др. Ако нямате всичко това и не живеете според очакванията на другите, вие може да не се чувствате щастливи. Няма смисъл да усещате личен провал, само защото животът ви се е стекъл по по-различен начин от нормата. Всеки човек си има свой жизнен път, който може да не следва нормата.

2. За това, че не сте прекарвали повече време с родителите си

Много хора в края на 30-те си години започват да таят съжаление, че не са прекарвали повече време с родителите си в разговори, пътувания, вечери и т. н., докато те са били активни, здрави (или живи). За съжаление човек се сеща за това, когато родителите му вече са възрастни и немощни.

3. За това, че сте поставяли работата си на първо място

За повечето хора в края на 20-те и началото на 30-те кариерата е от първостепенно значение, но след време те започват да съжаляват за това. В даден момент човек разбира, че няма нищо по-ценно от миговете прекарани с хората, които обича. Идва и моментът на прозрението, че парите наистина не могат да купят щастие.

4. За това, че сте изгубили време и енергия в негативизъм

Повечето разумни хора усещат (след като прехвърлят 30-те), че трябва да се освободят от негативните хора в живота си. Този тип хора ни карат да се чувстваме зле и като цяло ни вменяват най-различни отрицателни мисли и опасения.

5. За това, че не сте преследвали мечтите си

Това е времето, в което човек си дава сметка, че не е преследвал докрай мечтите си и че в даден момент дори е забравил да мечтае. В края на 30-те може би ще съжалявате, че сте се фокусирали твърде много около своя партньор (деца и работа) и сте забравили за собствените си нужди и блянове.

6. За това, че не сте се грижили повече за тялото си

Парадоксът е, че младите хора не спортуват, хранят се с боклуци и вредни храни, но изглеждат добре. Повечето от нас започват да се хранят разумно и здравословно и да спортуват по-редовно през 30-те, но вече по тялото ни си личат лошите ни навици от 20-те.

7. За това, че сте отказали някои добри възможности

Много хора действат предпазливо докато са по-млади и така пропускат много добри възможности в живота си, за които след време съжаляват. Към края на 30-те ние мечтаем да можем да върнем времето назад и да кажем „да“ на някои предложения.

8. За това, че не сте спестявали и инвестирали парите си достатъчно

По тази точка може би ще изпитвате едно от най-огромните си съжаления в края на 30-те. Ще осъзнаете, че ако сте започнали да спестявате по-рано, днес щяхте да бъдете по-богати и спокойни за пенсионната си възраст.

9. За това, че не сте пътували повече

В края на 30-те много хора съжаляват, че не са живели досега по-приключенски. С напредването на възрастта сякаш пътуванията стават все по-трудни и скъпи за организиране.

10. За това, че сте се интересували твърде много от мнението на другите

Изглежда младите хора губят много повече време в този безполезен навик, а именно да ги е грижа за чуждото мнение. В края на 30-те ще осъзнаете, че сте инвестирали твърде много време и енергия в това да се вълнувате от мнението на хората за себе си.

Източник: tialoto.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?