3906

Растения със специални сили: Тези цветя гонят лошата енергия от дома

Цветята преобразяват дома ни и ни карат да се почувстваме уютно и пролетно. Те много често казват повече от това, което сами се осмеляваме да си помислим. Някои растения доказано имат специални сили и умението да прочистват и защитават дома и обитателите му от уроки, магии, лоши енергии и зли сили. Ако имате поне едно от тях, можете да бъдете спокойни, че в къщата ви добрата енергия надделява.

 

 

 Фуксията, наричана по народному обичка, не само изглежда красива, но и разпръсква застояли енергии, което помага да се излезе от кръга на неприятните събития. Поверие гласи, че и мушкатото пъди злите сили от дома. Затова стари хора препоръчват във всяка къща да има по една саксия, най-добре на прозореца, балкона или до входната врата.

 

Африканската теменужка, наричана още сенполия, сентполия или сантапаулина, носи хармония и помага да се отървете от лошите мисли. А бялата теменужка пази по-специално децата в дома. Кактусите защитават къщата от извънземни енергии. Вярно, не само от отрицателни, но често и от положителни. Следователно те не се поставят на тези прозорци, зад които има красива, приятна за душата гледка.

 Каланхоето пък е естествен антидепресант. Край него собствениците се чувстват по-щастливи.

Монстерата е вечнозелено растение, което неутрализира всяка бъркотия. А обратното на хаоса е хармонията, която всъщност внася в къщата.

Фикусът също е много полезно растение, което защитава енергийното поле на човека от разрушаване.

Традесканция е необходима на всяка цена на тези, които са заобиколени със завистливи комшии или роднини.

 Камелията пък не позволява на емоциите отвън да проникнат в стаята. Това прави собствениците по-независими и им дава спокойствие.

 

Цикламата помага на тези, които търсят вдъхновение. Предпазва от разочарования и подобрява енергията на апартамента.

Азалията е енергийно мощно растение, което отблъсква завистниците от собственика си и служи като противоотрова на тяхната жлъч и злоба. Цветето също ще помогне срещу лоши мисли и ще предпази от измама.

Бегонията успокоява хората, предотвратявайки скандали. А кралската бегония е способна да трансформира негативните неща в положителни, пише Ретро.бг

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?