44

Ръсел Бранд е обвинен в сексуално насилие

Британският актьор и комик Ръсел Бранд, който беше женен за певицата Кейти Пери от 2010-2011 г., е обвинен в изнасилване и сексуално насилие.

Материали със свидетелски показания на четири жени срещу Бранд бяха публикувани от вестник The Sunday Times и Channel 4 на британската телевизия, за която Бранд продуцира няколко серии от програми в миналото. Според предполагаемите жертви на актьора, едната от които е била на 16 години в началото на връзката им, инцидентите са се случили между 2006 и 2013 г.

Самият Бранд в канала си в YouTube нарече обвиненията лъжа и целенасочена атака от страна на основните медии в страната, които той редовно критикува за невярно представяне и конформизъм. Актьорът признава, че дълги години е бил изключително безразборен в сексуалните отношения и е страдал от пристрастяване към наркотици и секс, но в същото време твърди, че никога не е принуждавал партньорите си да правят нещо. Още няколко от бившите спътнички на Бранд го обвиняват в емоционално насилие и желание да контролира всяко тяхно действие.

Шефката на британската правителствена комисия за култура, медии и спорт Каролайн Динедж вече реагира на скандала, като каза, че ще обърне голямо внимание на действията на британските медии, с които актьорът си сътрудничи в онези години, когато можеше да има извършил предполагаемите престъпления. Преди това Бранд е работил не само за Channel 4, но също така беше водещ на MTV и на две радиостанции на BBC, а също така дълги години участва в британски риалити и токшоута.

Сега, в допълнение към публичните изпълнения, филми и озвучаване, 48-годишният Бранд управлява социален и политически канал в YouTube, където има 6,6 милиона абонати. Наскорошните гости на Бранд бяха телевизионният водещ Тъкър Карлсън и писателят Джордан Питърсън.

Британските медии критикуват Бранд за популяризиране на възгледите на поддръжници на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, както и за разпространение на конспиративни теории за ваксините срещу COVID-19. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?