46

Работохолик №1 за Гинес! Столетник навъртя 84 години трудов стаж

Най-големият работохолик в света е столетникът Уолтър Ортман. В началото на тази година той дори получи сертификат от Гинес за най-дълга кариера на едно и също работно място - 84 години и 9 дни.

На 17 януари 1938 г., когато е едва на 15 години, Уолтър Ортман започва работа като помощник в отдела за доставки в бразилската текстилна компания в Санта Катарина Industrias Renaux S.A. Сега тя е известна като ReneauxView.

Уолтър е роден в Бръск, малък град в Санта Катарина, който има голямо германско население. Именно това му помага много в кариерата. 

В дъжд и пек Уолтър ходи бос до училище, за да учи и след това да практикува у дома. Той е изключителен ученик с брилянтна памет и внимание към детайлите. Въпреки това, поради финансови проблеми в семейството, му се налага отрано да захване работа. Той отива в тъкачната фабрика с майка си, за да кандидатства за работа. Заради доброто владеене на немски е нает и оттогава е верен на компанията.

След като получава първата си позиция, Уолтър показа изключителни умения и желание да учи, като винаги прави повече от очакваното, разказва economy.bg. Малко след това е повишен и става успешен мениджър продажби.

Уолтър вярва, че най-добрата част от работата е, че тя дава усещане за цел, ангажираност и рутина. През петдесетте години той започва да пътува из страната и има възможност да се срещне с хора от различни места и култури. Има уникалната способност да превръща клиентите в свои приятели. 

През 84-годишната си кариера той е видял как много неща се променят в компанията, в страната и по света. В резултат на това разбира, че една от най-важните части на бизнеса е винаги да бъдете актуални и да се адаптирате към различен контекст.

На 19 април тази година Уолтър Ортман навърши 100 години. Той отпразнува юбилея си в компанията на своите колеги, приятели и семейство с незабравимо парти.

Столетникът е в добро здраве, с отлична умствена яснота и памет. Радва се на спокоен живот и тренира всеки ден. Шофира до любимото си място - офиса, всяка сутрин и вечер. Най-добрият професионален съвет, който дава на младите е, да се опиташ да работиш в добра компания и в област, в която се чувстваш мотивиран.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Бравос Така трябва Със кирка лопата Сърп и чук Напред към 84 гадини

Бравос Така трябва Със кирка лопата Сърп и чук Напред към 84 гадини

09.05.2022 | 23:01

Аз даже барабар със Другаря МАН съм копал и изхвърлял по 100 кубика пръст А над нас чико Хитлер ни бе праснал един такъв девиз Ни знам от къде беше го измислил Труда ще ви направи свободни Тъ Така Сигур другаря МАН и до ден днешен мааааааааа със кирката и лопатата къкту мааааше във почивното лагерче Дахау и съ чувства свободен работохолик

Отговори
0 0
Карл Маркс

Карл Маркс

09.05.2022 | 21:34

Направо мечтата на българските соросоядски капиталисти!

Отговори
1 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?