Следвайте ни

„Ябълката" на Сиромашки очарова Евгени Минчев в Пловдив

viber icon

Евгени Минчев се оказа очарован от проекта "Ябълката" на Цвятко Сиромашки. Това се разбра при срещата на светския лъв и скулптора, които се видяха в квартал "Капана". 

Минчев бе за два дни в Пловдив, като се оказа, че е пристигнал под тепетата с влака, а вчера си замина, отново ползвайки услугите на БДЖ. "Лесно е да се пътува с "Ягуар" или с частен самолет. Но кефът е да се возиш на влак. Харесвам монотонността на това превозно средство. Във влака има друга култура", заяви пред "Марица" лорд Минчев. 

 В "Капана" светилото от хайлайфа и неговият добър познат Цвятко Сиромашки седнаха на по чаша кафе, докато скулпторът запознаваше госта си с идеята за екстравагантния шадраван под формата на ябълка до Джумая джамия. 

"Като човек, който разбира от изкуство и колекционира изкуство, смея да твърдя, че е добре да се подкрепи този проект, дори задължително. Най-съблазнителното в това нещо е, че авторите не очакват заплащане. Просто едно позволение. Проектът не е чак толкова огромен, че да наложи да се събори къща или да пречи на нещо друго", заяви Минчев. 

Визитата му в Пловдив бе заради съвместно участие с изпълнителя и музикант Артур Надосян и финалистката от "Гласът на България" Сандра Александрова в понеделник  вечер.

Той не бе пропуснат и от ловеца на парафи Стефчо Автографа. Чешитът се сдоби с подпис от известния хайлайф експерт, като успя да го спипа в центъра на града.

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?