Следвайте ни

Вижте Фандъкова като булка през 1978-а СНИМКА

Новият-стар кмет на София Йорданка Фандъкова зарадва избирателите на ГЕРБ със снимка от сватбата си с педиатъра Юри. Кадърът е направен през далечната 1978-а точно в началото на ноември.

Куриозен момент от партито е, че без да иска, младоженецът щял да остави булката сама пред олтара. Юри Фандъков закъснял фатално за церемонията, защото по това време бил войник и се появил проблем с излизането за собствената му сватба.

В ритуалната зала любимият на Йорданка се явил с едва набола коса, поради което роднините и приятелите едва го разпознали.

Булката обаче компенсирала неудобството, като впечатлила сватбарите с шикозен за времето си тоалет. Към елегантната бяла рокля учителката по руски добавила шапка с мрежа, а не обичайното було.

За да останат насаме, в разгара на купона младоженците изчезнали безследно. Без да съобщят на никого, двамата луди-млади отпрашили към „Щастливеца“ на Витоша, където изкарали медената си седмица. За съжаление хотелът отдавна не съществува.

„Това беше един от най-щастливите моменти в живота ми по ред причини. Една от тях беше, че никога не съм се чувствал толкова заможен – в който джоб бръкнех, вадех банкноти“, спомня си с усмивка д-р Фандъков. И до ден днешен фамилията отбелязва годишнините си от сватбата по един и същ начин – качвали се на Витоша, за да си припомнят младежките времена.

Двамата се запознават още като ученици в Руската гимназия. Йорданка идва в София от родния Самоков когато е едва на13 години. С бъдещия си съпруг били в съседни класове, но попаднали в обща компания. Любовта им пламнала на пейка в Борисовата градина, близо до зимната пързалка. Сега по същите алеи двамата разхождали внуците си – Алекс и Елия. Те са деца на единствената им дъщеря Михаела, която страни от публичното пространство. Lupa.bg.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?