Следвайте ни

Пускат шорти срещу изнасилване с катинар и аларма

Германците очакват шеметни продажби в Индия

viber icon

Германската компания Tecos GmbH е разработила специални спортни шорти за защита на жени от изнасилване. Въпросният артикул едва се бе появил в продажба и беше разграбен като топъл хляб от младите германки.

Авторът на необичайното изобретение е Сандра Сеилз, която трима младежи се опитали да изнасилят на 15-годишна възраст. След това тя решила да създаде собствена модна линия.

Шортите се ушиват от здрав материал, устойчив на срязване. Също така в тях е внедрен катинар с код, затова те могат да бъдат съблечени само след вкарването на тайната комбинация. Черешката на тортата в изделието е специален пръстен. Ако той бъде скъсан, започва да вие сирена.

Шортите прилепват плътно към тялото. Те се ушиват от материали, които не могат да предизвикат дискомфорт. Шортите обаче струват 150 евро. Тази висока цена обаче не успя да изплаши купувачите.

Първата партида от 150 бройки бяха разпродадени буквално за няколко секунди. 80% от купувачите са германки. Сандра Сеилз признава, че тя не е очаквала такова търсене. Тя планира да развива своя моден бизнес и да разшири географията на продажбите и в Индия. /Марица.бг

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?