Следвайте ни

Първият в света онлайн фризьорски фестивал влезе в Гинес

В Пловдив обучават седем коафьори за следващото издание на семинара

viber icon

Посветени на фризьорската индустрия, професионалните брандове на Хенкел се обединиха в рекордно предизвикателство: хостинг на дигитален 24-часов благотворителен фестивал на косите, кръстен Hairdressers United.Това е първият подобен фестивал. Вдъхновен е от невъзможността да се проведе на живо заради пандемията от коронавирус, което пък го превърна в нещо невиждано досега. Фестивалът влезе в световните рекорди на Гинес като най-дългият онлайн семинар за фризура, излъчван в интернет пространството.

 

 

В признак на солидарност с фризьорската индустрия уникалната концепция обедини под един покрив някои от най-големите професионалисти в света. В 24-часовото виртуално събитие се включиха над 40 професионални стилисти и треньори от 19 държави - това са 13 различни часови зони, които представиха разнообразно, образователно и вдъхновяващо съдържание. Стилистите демонстрираха техники на боядисване, изсветляване, балеаж и преливане, подстригване и стайлинг, включително и така нашумялото сред мъжете берберство. Също така показаха как да оформим косата си в официални и сватбени прически, видове на плетене и много други тенденции.

 

 

 

В този глобално предизвикателен момент всеки - както фризьор, така и клиент, трябва да изпитва силно чувство за общност, което може да липсва в някои държави. Имайки предвид това, Хенкел взе решението да превърне Hairdressers United в благотворително събитие, целящо да набира средства чрез ангажираност на потребителите и дарения по време на прякото предаване на живо.

"Това е едно наистина уникално събитие, което обединява професионалните брандове и артисти коафьори, целящо да вдъхнови професионалисти за коса и красота от всички нива и опит", споделят организаторите. 

Всички приходи ще бъдат върнати на общността, като процентът ще бъде съпоставен от Хенкел и Fritz Henkel Stiftung, чиято фондация добави 100 000 евро към общата сума. Регионите също ще имат възможност да промотират къде ще отидат средствата, независимо дали това е специфичен отраслов орган, който се нуждае от помощ, Червеният кръст, или United Ways.

 

 

В момента се води двугодишно обучение на седем коафьори от Пловдив, София, Бургас, Свищов и Стара Загора, които впоследствие ще станат част от треньорите в международната група. Те са Цветелина Андреева, Димитрия Бърняшева, Виктор Чавдаров, Павлинка Ботева, Кристина Борисова, Деян Мустафов и Галина Динева и се обучават в Академията на Шварцкопф в Пловдив.

Семинарът все още е активен и може да бъде гледан от всеки в YouTube канала на Хенкел.

 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Hripsime Roupen Nourikian

24.05.2020 | 20:36

Благодарим, Поли! ❤️

Отговори
0 0

Hripsime Roupen Nourikian

24.05.2020 | 20:35

♥️ Благодарим, Поли!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?