46
Следвайте ни

Простиха ли си? Йорданка Христова на почивка с Лили Иванова

viber icon

Йорданка Христова най-накрая се събра с Лили Иванова и двете дори заминаха на почивка в Турция, откъдето скоро се върнаха.

Лили Иванова обаче не е примата на естрадата, а сестрата на певицата и адашка на колежката й, с която Данчето не е в най-перфектни отношения. Каката на Йорданка от 30 години живее в Калифорния, а от три не се беше виждала със сестра си. Съвпадението на имената на родственицата на Данчето и нейната колежка Иванова създава куп куриозни ситуации. Сестрата на Христова отдавна се установява отвъд океана, където изкарва прехраната си като здравен работник. От десетилетия се е устроила в САЩ с цялото си семейство и няма никакви намерения да се връща в България. 

Лили е с две години по-голяма от певицата и през 2021 празнува 80-годишен юбилей. Сега ще остане в София още няколко седмици, а след това отлита отново за Америка. С Йорданка имат много силна връзка и въпреки огромното разстояние досега винаги намират начин да се видят поне веднъж в годината. Пандемията обаче нарушава традицията. Предпоследната им среща беше преди три години, когато певицата направи голям самостоятелен концерт "Моят път" в зала 1 на НДК, а сестра й си дойде специално за спектакъла от Америка. 

И макар каката да няма гласовите данни на Данчето, познава музикалния бранш в детайли, защото е пряк свидетел на ранните успехи на Христова. Години наред е неин импресарио, един от първите на частна практика в ранните години на соца. Става и неин шофьор, води преговори с Импресарска агенция и Концертна дирекция. Именно Лили е причина Данчето да изгрее на голямата сцена. Голямата сестра вижда навремето афиш за прослушване на млади таланти и я навива да се яви на прослушването, пише "Галерия". 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Георги v.

Георги v.

21.10.2021 | 09:37

Това, че са били скарани е много спорно. А относно естрада и естрадни. Те са поп изпълнители. Другото понятие е съветската концепция за популярна музика от 50-те години на ХХ век. По известни причини, терминът естрада и неговите производни са наложени в България. След 1989 г. трябва да се разбере, че няма естрадни, както няма милиционери и т. н.

Отговори
2 2
Кънчо Путкодеров

Кънчо Путкодеров

21.10.2021 | 17:17

Как да няма милиционери бе Гоше, пълно е с тях, ама файда нема..

Отговори
2 0
Преслава

Преслава

20.10.2021 | 22:47

Маричке, тъпа ли си? Що за заглавие, мила?

Отговори
8 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?