Следвайте ни

Прислужницата на Даяна проговори! Разкри дълго пазена мистерия

viber icon

Книга със спомени на прислужниците от свитата на покойната принцеса Даяна разкриват крити досега тайни на кралското семейство и нейния любовен живот.

Кенсингтън

Авторът на книгата е Том Куин, а периодът, обхванат между страниците ѝ, е наистина голям – от кралица Мери чак до Меган Маркъл. И разбира се, едни от най-невероятните истории, разказани от прислугата, са за покойната принцеса Даяна. Неповторимата дама, която народът на Англия обожаваше, въпреки че представителите от кралската фамилия, включително принц Чарлз, не можаха да я заобичат. Нещо повече – и до днес се носят легенди, че именно кралица Елизабет Втора стои зад катастрофата, погубила живота на лейди Ди.


Според разказите на очевидци в двореца Кенсингтън животът на майката на Уилям и Хари е бил изключително динамичен, може би дори прекалено динамичен. Възходите и паденията в любовта ѝ с Чарлз са били изтощителни, а скандалите им често стигали до ушите на персонала. Бившите служители издават, че светът живее с погрешната представа, че Даяна и тогавашният ѝ любим са започнали семейния си живот в апартамент 8 и 9 на чисто и в началото дори са се обичали. Всъщност, повишаването на тон и крясъците помежду им са били част от живота им още от ден 1-ви след сватбата. Затова и Даяна е имала не един или двама любовници. Тя е имала нужда да бъде и обичана, не само да живее в лукс и да се радва на обожанието, което получаваше от народа на Англия. Тя е имала всички облаги, но с цената на една много горчива любов, за която мнозина вярват, че я е отвела от този свят.


Бившите служители споделят, че принцесата винаги се е криела и е пазела ревностно личното си пространство от кралските охранители. 
Тя дори понякога се е измъквала, като е обличала най-дрипавите си дрехи, слагала е тъмни очила и просто сядала на пейка в близост до двореца.

Помним я – тя никога не спазваше дистанция между себе си и простолюдието. Тя никога не позволи да демонстрира, че е нещо повече от всеки жител на Великобритания. Тя просто беше принцесата на народа. Но нека се върнем към пикантните тайни, които някогашните ѝ подчинени издадоха.

Едно от добре познатите им имена несъмнено е на търговеца на изкуство Оливър Хоаре, за когото се говори, че е сред големите любови на Даяна. Прислугата дори го забелязала един път да се крие зад растение в коридорите на Кенсингтън, но никой така и не посмял да каже нищо. По думите на служителите, те просто се престрували, че не виждат и не знаят нищо. Говори се, че Даяна страдала неутешимо след края на аферата си с Оливър, а той ѝ върнал ценния подарък, който тя му направила – копчетата за ръкавели на починалия ѝ баща. И всичко това се е случвало, докато принцесата и Чарлз са вървяли под ръка пред целия свят, опитвайки се да заблудят човечеството, че са перфектната кралска двойка.


След Оливър и след раздялата с принц Чарлз на любовния хоризонт се появява и филмовият продуцент Доди ал Файед,
 който никак не е бил фаворит на прислугата. Никой от прислугата не е одобрявал връзката му с Даяна, заради огромното му самочувствие и арогантното му поведение. Принцесата дори често е трябвало да се извинява за грубото му отношение.

Но макар и в двореца Кенсингтън Даяна да е изживявала най-големите си болки, тя е обичала това място и го е възприемала като свой дом. Ето защо се е радвала да остане в него и след развода си с Чарлз.

Добре ни е известно, че Даяна обичаше да се чувства свободна и независима. И понякога това ѝ желание се проявяваше по крайно симпатичен начин. Например, когато е заставала на покрива на Кенсингтън, за да се припича на слънце, напълно гола. Тя дори махала на хеликоптерите, които минавали понякога над двореца, като е била убедена, че те не виждали липсата ѝ на дрехи, дори на бельо.

И макар вече да знаем повече за задкулисните отношения на Даяна с други мъже, както и за своеволията, които си е позволявала, докато е била в кралското семейство, ние никога няма да спрем да я обичаме. Тя никога няма да спре да бъде принцесата на народа и едва ли в сърцето на англичаните ще се появи втора Даяна.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?